Zinātnieki: nedzimušie bērni sajūt sāpes aborta laikā jau no 12. nedēļas. Bail vien iedomāties…

Zinātnieki aicina medicīnas sabiedrību aizmirst par politiskajiem aizspriedumiem un atzīt pieaugošo pierādījumu skaitu, ka nedzimušie bērni spēj sajust sāpes jau 12. grūtniecības nedēļā.  

Journal of Medical Ethics rakstā Stjuarts Derbišīrs, Singapūras Nacionālās universitātes profesors un sāpju speciālists raksts, ka šis jautājums ir pelnījis pastiprinātu uzmanību.

LASI VĒL: Piedzemdēja divus, bet no dzemdību nama uz mājām paņēma tikai dēlu. Meita nebija vajadzīga – neesot skaista. Patiess stāsts no reālās dzīves

Derbišīrs un viņa līdzautors Džons Bokmans apgalvo, ka augļa smadzenes un nervu sistēma ir pietiekoši attīstīti, lai sajustu sāpes līdz 24. nedēļai. Lielākajā daļā valstu aborts ir atļauts tikai līdz šim termiņam.

Zinātnieki atsaucas uz jauniem pētījumiem, kas liecina, ka mazuļi var sajust “zināma veida sāpes” jau 12. nedēļā. Bet, ja nedzimušie bērni var sajust sāpes, tad viņi noteikti cieš arī aborta laikā.

Agrāk tika uzskatīts, ka smadzeņu garoza, kas atbild par sensoro informāciju, līdz 24. nedēļai nav pietiekoši attīstīta, lai pārraidītu sāpju signālus. Tomēr tagad zinātnieki apgalvo, ka tā ir kļūda.

Vēl jo vairāk, kāds pētījums ir atklājis spēju sajusts sāpes pieaugušajam ar smadzeņu garozas traucējumiem.

LASI VĒL: Sieviete atnāca uz USG un izdzirdēja sliktākos jaunumus savā dzīvē

Ārsti apgalvo, ka noliegt augļa spēju sajust sāpes – tā ir “spēlēšanās ar morālu bezatbildību, kādu mēs vienkārši nevaram atļauties”.Turklāt viņi neaicina aizliegt abortu, bet tikai piedāvā veikt augļa analgēziju pirms operācijas uzsākšanas.

Un ko jūs domājat par abortiem?

avots: lifenews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru