Zinātnieki ir nosaukuši jūsu veselībai pašu bīstamāko alkoholisko dzērienu

Pavisam nesen zinātnieki nākuši klajā ar atzinumu, ka enerģijas dzērienu un alkohola savienojums ir bīstams cilvēka veselībai.

Kanādā tika veikts pētījums, kurā novēroja cilvēkus, kas lietoja alkoholu kopā ar enerģijas dzērieniem, nonākot pie secinājuma, ka tieši šie cilvēki visbiežāk slimo ar dažādām sirds un smadzeņu slimībām, kā arī biežāk iegūst dažādas traumas. Tiem, kas alkoholu lieto tīrā veidā, šādas problēmas nav tik izteiktas.

LASI VĒL: “Kā es dzīvoju ar alkoholiķi” : reāls un ļoti briesmīgs kādas mūsu lasītājas stāsts

“Pētījumi ir pierādījuši tiešo saikni starp alkoholisko un enerģijas dzērienu savienojuma ietekmi uz cilvēka tieksmi biežāk gūt traumas,” tā mums paziņoja pētījuma autors Odra Remera, Viktorijas Universitātes absolvente.

Neskaitot ceļu satiksmes negadījumus, pētījumā tika analizēti arī pašnāvības gadījumu pieaugums, kā arī vardarbības augšana. Šajā pētījumā Remera apgalvoja, ka lielāks risks esot tieši tiem, kas alkoholiskos dzērienus lieto kopā ar enerģijas dzērieniem.

“Enerģijas dzērienos esošais kofeīns var nomērdēt alhokola sedatīvās īpašības. Turklāt enerģijas dzērieni tikai pasliktina alkohola negatīvo ietekmi uz cilvēka organisma, visvairāk tieši smadzenēm” tā mums stāsta pētījuma autore.

Pēc viņas vārdiem šāds savienojums var radīt cilvēka stāvokļa neapzināšanos un paaugstina iespējamību saindēties ar alkoholu.

LASI VĒL: VIDEO: Slimnīcas reģistratūrā medmāsa apmeklētājus sagaida ar atvērtu alkohola pudeli

Īpaši kaitīgs šāds kokteilis ir jauniešiem. Diemžēl pieredze rāda, ka tieši jaunieši ir tie, kas visbiežāk izvēlas lietot šos dzērienus.

Neesiet vienaldzīgi – dalieties ar šo svarīgo informāciju arī ar citiem!

Avots: dictat.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru