Kā izmācīt kaķi, lai tas pārstātu bojāt tapetes un mēbeles? Padoms, kas izmainīja manu dzīvi…

Ko darīt, ja kaķis plēš visu visapkārt: mēbeles, tapetes, aizkarus, paklājus un pat kurpes? Tādu jautājumu uzdod gandrīz vai katrs šī astainā ļaundara īpašnieks… Un tomēr, ne visiem ir zināms, ka kaķi asina nagus ne jau tāpēc, lai plēstu. Viņiem tā ir dabiska nepieciešamība, kuras pamatā ir vajadzība uzturēt savus nadziņus ideāli uzasinātus.

LASI VĒL: Lūk, kādēļ kaķiem uz ausīm ir šīs mazās “kabatiņas”

Tāpēc astaino kamolīšu īpašniekiem nevajag domāt par to, kā viņus reizi par visām reizām izmācīt no nagu asināšanas. Vispirms ir jāiemāca dzīvniekam to darīt pareizi!

Kā audzināt kaķi

Zooveikala vajag iegādāties speciālu nagu asināmo un novietot to dzīvniekam ērtā vietā mājās. Vislabāk pie iemīļotās atpūtas vietas.

Ja kaķis ir izvēlējies vairākas vietas dzīvoklī, kurās viņam patīk asināt nagus, tad vajag viņu pēc iespējas norobežot no šīm vietām. “Nozieguma vietu” var ar kaut ko piesegt, piemēram, audumu vai līmlentu. Vispār, vajag, lai dzīvnieks neatcerētos par saviem vecajiem ieradumiem. Neuztraucieties, šie paņēmieni būs jāizmanto tikai uz laiku, lai kaķis pierastu pie jaunās nagu asināšanas vietas.

Vajadzētu iegādāties vairākas spēlmantiņas kaķim. Iespējams, tavam kaķim ir vienkārši garlaicīgi, tāpēc viņš pārāk daudz enerģiju velta nagu asināšanai.

Tāpat var iegādāties zooveikalā arī speciālus atbaidošus dezodorantus. Ar tiem ir jāapsmidzina nevēlamās nagu asināšanas vietas. Nepatīkamā smaka noteikti atbiedēs pūkaino nelieti. Bet nepārcentieties, jo pārāk liels daudzums ar slikto aromātu var izraisīt stresu dzīvniekam.

Gadījumā, ja kaķis spītīgi atsakās izmantot viņam iegādāto instrumentu, ir jāuzpilina uz nagu asināmā dēļa nedaudz baldriāna. Tā smaka neapšaubāmi piesaistīt spītīgo palaidnieku.

Vispirms vajadzētu nodarboties ar pūkainā mīluļa audzināšanu. Tikko kā tu redzi, ka kaķis sāk asināt nagus tam neparedzētā vietā, vajag skaļi pateikt: “Nedrīkst”, un pēc tam aiznest viņu atpakaļ uz nagu asināšanas vietu. Tāpat sājā gadījumā var izmantot pulverizatoru kā ekstrēmu sodīšanas veidu. Pieķerot kaķi nozieguma vietā, vajag apsmidzināt viņu ar ūdeni. Bet neaizmirsti arī par uzslavu: vienmēr uzslavē labu dzīvnieka uzvedību (vislabāk ar ēdienu).

LASI VĒL: Kaķiem piemīt dziednieciskas spējas. Neticiet? Tad skatieties paši!

Esi pacietīgs un savaldīgs! Nesodi dzīvnieku  nepelnīti, kā arī neizmanto rupju spēku. Atceries, ka tikai pacietīga pieeja palīdzēs iemācīt dzīvniekam pareizi uzvesties.

Daudzi pūkaino kamolīšu saimnieki izmisumā izmanto nagu izņemšanas procedūru. Mūsu redakcija lūdz ko tādu nedarīt! Jo tādā veidā dzīvnieks iegūst traumu uz visu dzīvi. Esiet pacietīgi un savaldīgi pret mūsu mazākajiem brāļiem, viņi simtreiz atmaksās par jūsu mīlestību!

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru