Zinātnieki ir gatavi maksāt 16 tūkstošus dolārus tam, kas būs ar mieru nogulēt 60 dienas no vietas

Izklausās pēc sapņa – jums maksā par to, ka 60 dienas pavadāt vienkārši guļot gultā. Saskaņā ar franču avīzē “20 Minutes” sniegto informāciju, zinātnieki ir ar mieru maksāt 16 tūkstošus par šo darbu tiem, kas piekritīs to darīt. Kosmosa aģentūra “CNES” vēlas šādā veidā izpētīt bezsvara stāvokļa ietekmi uz cilvēka veselību. Taču, ja domājat, ka šī ir viegla nauda, tad rūgti maldāties.

Vismaz vienam plecam visu laiku jāatrodas saskarsmē ar gultu, pat tad, ja jums nepieciešams nokārtoties – tāds ir nosacījums. Turklāt viena pētījumu grupa katru dienu lietos speciālus medikamentus, kas novērsīs besvara stāvokļa sajūtu, bet otrai grupai vispār neko lietot nevajadzēs.

LASI VĒL: Dzēriena recepte, kas palīdzēs dedzināt liekos kilogramus. Jūs būsiet pārsteigti!

Lietas būtība ir tāda, ka šādā veidā tiek imitēta bezsvara stāvokļa sajūta un situācija. Kopumā institūts meklē 24 fiziski aktīvus, veselus un nesmēķējošus cilvēkus vecumā no 20 līdz 45 gadiem, kuru ķermeņa masas indekss (ĶMI) ir robežās no 22 līdz 27.

Projekta koordinators ir dakteris Arno Beks, un viņš stāsta: “Projekta mērķis ir imitēt bezsvara stāvokli, kāds atrodas Starptautiskajā kosmosa stacijā.”

“Pirmo divu nedēļu laikā mūsu zinātnieki brīvprātīgajiem veiks ļoti daudz testus un mērījumus. Šo 60 dienu laikā viņiem nāksies atrasties guļus stāvoklī gultā, kur viņu galva būs mazliet piepacelta ne zemāk par sešu grādu leņķi.”

Piebildīsim, ka šāda veida eksperiments ir veikts jau agrāk. NASA 2014. gadā maksāja brīvprātīgo cilvēku grupai pa 18 tūkstošiem dolāru katram, lai viņi 70 dienas pavadītu gultā. Viens no tā eksperimenta dalībniekiem, Endrū Ivaņickins, atceras, ka izjutis nemitīgas galvassāpes, stipras sāpes mugurā, garlaicību un to, kā nemitīgi nolādējis visus NASA darbiniekus.

LASI VĒL: Vīrs uzgriež jums muguru, kad jūs guļat? Lūk, ko tas nozīmē

Un kā ar jums – vai jūs saņemtos piedalīties šādā eksperimentā? Dalieties arī ar saviem draugiem!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru