“Zilā vaļa” patiesā un gļēvulīgā seja, kas internetā noveda bērnus līdz pašnāvībai

26 gadus vecais Maskavas iedzīvotājs Iļja Sidorovs tiek apsūdzēts par kādas skolnieces cenšanos novest līdz pašnāvībai sociālajā portālā “Vkontakte”, kur viņš sevi dēvēja par Iļja Spartaks.

Šāda ir šī interneta – anonīma patiesā seja.

Iļja Sidorovs, 26, no Maskavas, centās sociālajā portālā “Vkontakte” pamudināt kādu skolnieci veikt pašnāvību. Pats “varonis” sevi internetā dēvējis par Iļju Spartaks. Jetkuļskas rajona tiesa šodien piepsrieda vīrietim divu mēnešu cietumsodu, tā ziņo plašsaziņu līdzekļos.

Iļja Sidorovs strādā par pastnieku “Krievijas pastā”, viņš nav precējies, kā arī viņam nav bērnu.

Varas iestāžu pārstāvji ir pārliecināt, ka vīrietis darbojies vienatnē.

Izmeklētājs norādīja, ka notiesātais esot internetā 15. aprīlī uzsācis dialogu ar kādu meiteni, maskējoties kā “Zilā vaļa” spēles pārstāvis, lai mudinātu meiteni uz pašnāvnieciskām darbībām. Kad skolniece esot atteikusies, vīrietis draudējis nogalināt gan viņu, gan viņas vecākus.

Jau 15. maijā Sidorovs pieprasīja no meitenes veikt spēles “Zilais valis” beidzamo darbību – veikt pašnāvību. Tā mums ziņo notikuma pētnieks Mihails Borcovs. Pēc cietušās meitenes atkārtotās atteikšanās veikt uzdevumu, vīrietis atkal esot draudējis nogalināt gan viņu, gan viņas vecākus.

Pēc šī atgadījuma meitene vairākas reizes un pat vairākos veidos centās veikt pašnāvību, taču pēc smagas saindēšanās un personības dubultošanās meitene tika aizvesta uz slimnīcu.

Pēc notikuma pētīšanas gaitas atklājās, ka vīrietis esot izkrāpis meitenei ap 23 tūkstošiem rubļu.

“Es visam piekrītu un savu vainu atzīstu,” tā saka Sidorovs.

Izmeklētājs un rajona prokurors Sergejs Parfeņuks lūdza notiesāto pilnībā izolēt no sabiedrības. Noziegumā iesaistītais vīrietis, kas vainojams par kūdīšanu uz pašnāvības veikšanu (pēc 110 Kriminālkodeksa panta) izskatījies pēc ļoti liela pamuļķa, jo viņš nemitīgi kārtoja savas bikses, jo viņam tika atņemta josta.

Notiesātajam netika atļauts komunicēt ar preses pārstāvjiem – tā nolēma Iekšlietu ministrija, kas pilnībā aizliedz notiesātajam izklāstīt jebkādas ziņas ārpus tiesas sēdes. Pastnieka motīvi tā arī paliek nezināmi. Taču tiesībaizsardzības iestāžu darbinieki ir pārliecināti, ka vīrietis esot bijis ieinteresēts izkrāpt no meitenes naudu un vienkārši šādā veidā izklaidēties. Vīrietis šajā visā esot rīkojies viens, taču tikai izmantojis pasaulē esošo ķēdes nosaukumu, kur cilvēki (galvenokārt, tieši bērni) masveidā tiek mudināti uz pašnāvnieciskām darbībām.

Tiesas sēdes beigās apsūdzētajam radās kaut kādas personiskas dabas problēmas aizpildīt juridiskos dokumentus, tādēļ viņš skaļi izrādīja savas dusmas: “Es nezinu, ko man te rakstīt!”

Šķir nākošo lapu un noskaties video! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru