Sieviešu ieradumi, kas visvairāk kaitina ginekologus

Par ginekologiem dzirdēts ne viens vien briesmu stāsts. Vēl PSRS laikos sieviešu starpā klīda tādi stāsti, ka bail paliek pat atcerēties.

Taču labu ārstu ir daudz vairāk, nekā to slikto, turklāt viņus noteikti sarūgtina sabiedrības uzskati par viņu profesijas pārstāvjiem. Protams, ka par ginekologiem nekļūst tādēļ, ka gribas, bet tādēļ, ka tādi ir nepieciešami. Šīs profesijas pārstāvji saprot, uz ko ir parakstījušies. Ne visas sievietes apjēdz, ka viņām ir pāris ieradumi, kas var izvest no pacietības pat pašu kvalificētāko un pacietīgāko speciālistu.

  1. Vizītes atcelšana mēnešreižu dēļ

Nav nekā briesmīga, ja ierodaties pie ginekologa vizītē laikā, kad jums ir mēnešreizes. Viņi ne tikai zina, kā šādos gadījumos rīkoties, bet spēj arī tik pat veiksmīgi noteikt diagnozi.

  1. Jūs pašas izdomājat savu diagnozi

Tas ir viens no galvenajiem punktiem, kas ļoti kaitina ginekologus. Labi, ja tikai tiek uzstādīta diēta, taču gadās tādas dāmas, kuras uzstāj, ka viņu diagnoze ir visprecīzākā un ārsts jau neko nejēdzot. Atcerieties, ka ārstēšanās pašām ne vienmēr ir labākais risinājums – gluži pretēji, jo ir iespējams sev nodarīt vēl lielāku kaitējumu.

  1. Jums ir nepieciešams speciāls uzaicinājums

Saprotams, ka jāsēžas uz krēsla. Ticiet mums, ginekologam nekādu prieku nesagādā skaidrošana, kur un kā jāliek kājas. Jūs tak neesat mazs bērns! Vispareizākais stāvoklis ir tad, kad atrodaties kā uz skatu torņa. Diemžēl, bet patiesība!

  1. Jūs nestāstāt līdz galam

Ginekologus parasti ir ļoti grūti pārliecināt. Viņiem ir tāda specifika. Tieši tādēļ nekad nevajag kaut ko slēpt, bet gan droši izklāstiet visas savas intīmās dzīves detaļas, jo ārsts nav domāts tam, lai jūs nosodītu, bet gan, lai palīdzētu. Spēlēt savas noslēpumainās spēlīes varat citviet.

  1. Jums ir bail no apskates

Reizēm tik nepatīkamās pārbaudes, kā uztriepju noņemšana vai vienkārša apskate, var glābt jūsu dzīvību. Tādas apskates un pārbaudes nepieciešams veikt kā minimums reizi trīs gados. Jūsu modrība var palīdzēt novērst tādas slimības kā dzemdes kakla vēzi.

  1. Jūs nestāstiet par bērniem

Vai arī par to daudzumu. Šī ir ļoti svarīga informācija, kuru ārstiem noteikti vajadzētu zināt. Noteikti paziņojiet, vai jums ir bijis arī ķeizargrieziens.

  1. Jūs vaicājiet medicīnisko konsultāciju internetā

Saites un forumi (pat tie, kuros tiešām var iegūt medicīnisku ieteikumu) nekad nespēs jums sniegt tiešu un precīzu atbildi uz interesējošiem jautājumiem vai problēmu risinājumiem – tam nepieciešamas apskates un analīzes. Mājaslapas, kurās iespējams iegūt visdažādākos ietiekumus, ir uz katra stūra, taču, par to drošumu atbildību neviens nenes.

  1. Jūs atvainojaties par to, ka neesat “savedušas sevi kārtībā”

Ja gadījumā jums ir kaunuma apmatojums, kuru neesat paguvušas noņemt, no ārsta jau nu gan nevajadzētu kaunēties. Ticiet mums – viņiem ir vienalga! Gadu laikā ārsti tādām lietām vairs vispār nepievērš uzmanību.

  1. Jūs izmantojat virkni higiēnas līdzekļu

Ginekologi noteikti neatbalsta to, ka sievietes savai intīmajai higiēnai izmanto speciālās ziepes vai pat parasto dušas želeju. Ārsti uzskata, ka vislabākās intīmās higiēnas preces ir –

  • silts ūdens
  • kokosriekstu eļļa/ sviests
  • intīmās higiēnas līdzekļi bez aromātiem
  1. Jūs nevēlaties kaut ko atklāt

Lai arī kādus medikamentus jūs lietotu, ārstam tas noteikti ir jāpastāsta. Vienīgais, kas no šīs melošanas cietīs, būsiet jūs.

  1. Jūs klusējat un neuzturat sarunu

Labs ārsts spēj raisīt sarunas ar savu pacientu, lai panāktu, ka pacients jūtas daudz atvieglotāks. Tas nozīmē, ka viņu jautājumi nav ziņkārības dēļ, bet gan tādēļ, lai jūs aizmirstu par iespējams nepatīkamajām procedūrām. Tas ir jūsu pašu labad!

  1. Jūs kautrējaties

Visbiežāk no tā, kā izskatāties vai kā ožat. Atkal atgādinām – ārsts ir domāts, lai jums palīdzētu, nevis par kaut ko nosodītu. Nomierinieties!

Ginekologs nav ārsts, no kura vajadzētu kaunēties vai baidīties. Ja jums ir kādas problēmas – runājiet! Ja gadījumā kaut kas ir noticis – stāstiet! Ārsts būs priecīgs jums palīdzēt.

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru