Sieviete noignorēja stipras galvassāpes. Jau pēc divām dienām viņa nomira…

Mūsdienās nemitīgas galvassāpes vairs nav tikai vecu ļaužu problēmas, bet arī jauniešu un vispār gados jaunu cilvēku bieds. Stress, biežas laika apstākļu maiņas, ilgs laiks tiek pavadīts pie datoru vai telefonu ekrāniem, slikta asins cirkulācija – tie ir tikai pāris iemesli, kas mūsdienu cilvēkam var radīt nemitīgas galvassāpes. Taču ir jāzina, ka sāpes mēdz būt dažādas, un ne vienmēr nepieciešams vērsties pēc mediķu palīdzības.

Smadzeņu aneirisma bieži izpaužas ar ļoti stiprām galvassāpēm. Ja tās noignorē, tad sekas var būt pat gaužām bēdīgas… Mūsu redakcija jums šodien pastāstīs, kas tā par slimību un kā nenokļūt šīs slimības “ķetnās”.

Galvas smadzeņu aneirisma simptomi

Aneirisma ir asinsvada (artērijas, vēnu vai kapilāru) sienas patoloģiska paplašināšana, izraisot šo asinsvadu izvirzīšanos uz āru. Visbiežāk tādas rodas tieši aortās, taču ne vienmēr.  Šī ir ļoti komplicēta slimība, jo tās simptomus ārkārtīgi grūti atšķirt no parastām galvassāpēm vai migrēnas. Vienīgais, ja aneirisma notiek ļoti bieži, tad sāpes ir tik pat biežas un ļoti spēcīgas. Visbriesmīgākais un trakākais ir tas, ka cilvēki šīs sāpes ļoti bieži jauc ar parastu migrēnu, tādēļ to noignorē.

Kāda 41 gadu veca sieviete no Ziemeļkarolīnas, vārdā Lī Brodveja, arī noignorēja šīs stiprās galvassāpes. Viņa nodomāja, ka tā bija visparastākā migrēna, taču brīdī, kad sajuta stipras spazmas galvā, bija jau par vēlu… Tās pašas dienas vakarā viņa devās pie ārsta, kur viņai uzstādīja diagnozi – galvas smadzeņu aneirisma. Diemžēl pēc divām dienām Lī nomira.

Neiroķirurgi iezīmē šīs slimības detaļas, kas palīdzēs to atšķirt no parastām galvassāpēm. Noteikti pievērsiet uzmanību šiem simptomiem – neignorējiet tos! Ja jums atbilst kaut viens no zemāk norādītajiem simptomiem, noteikti nekavējieties un steigšus dodieties pie sava ārsta, lai pēcāk nebūtu jau par vēlu.

SIMPTOMI

  1. Sajūta, ka seja ir tāda kā sastingusi.
  2. Ausīs rodas skaņa, kas līdzinās šāvienam.
  3. Stipras un asas sāpes virs vai aiz acs.
  4. Ģībonis.
  5. Stīvs kakls.
  6. Slikta dūša, vemšana, reiboņi.
  7. Pēkšņa nepanesama nepatika pret spožu gaismu.
  8. Mokošas galvassāpes, kas atšķiras no jebkad iepriekš piedzīvotajām.
  9. Pēkšņi noslīd acu plakstiņi.

 

Novēlam jums labu veselību! Neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām – pasargājiet viņus no iespējamās nelaimes!

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru