Dodoties uz virtuvi, lai pagatavotu kārtējo kulinārijas šedevru, mēs automātiski pieļaujam veselu virkni kļūdas, par kurām pat nenojaušam. Jau kopš bērnības mēs vērojām, kā gatavoja mūsu mammas un vecmammas, un tagad, tieši tāpat, kā viņas, mazgājam makaronus pēc izvārīšanās, lai tie nesaliptu, vārām kartupeļus katliņā bez vāka, nevaram nociesties un ēdam vēl neatdzisušu kēksu, kā arī veicam daudzas citas lietas, kuras, kā izrādās, nevajadzētu darīt.
Cept olīveļļā?
Kad mēs gatavojam ēdienus no Vidusjūras virtuves, roka tā vien stiepjas pēc olīveļļas. Turklāt bieži, cenšoties padarīt ēdienu vēl labāku, mēs cepšanai izvēlamies dārgo pirmā spieduma eļļu. Tomēr labāk pataupīt to salātiem vai citiem aukstajiem ēdieniem. Extra virgin eļļas degšanas temperatūra ir samērā zema, līdz ar to ir risks sabojāt produktus ar piedeguma garšu, turklāt saņemt vēl porciju ar kancerogēniem. Izmantojiet parasto rafinēto olīveļļu.
Pāršķir lapu un uzzini pārējās kļūdas