Visas slimības rodas skābas vides dēļ. Lūk, 15 labākie produkti, kas var visu vērst par labu

Normāls pH līmenis ir ļoti svarīgs aspekts jūsu veselībai. Labas veselības pamats balstāms tieši uz to, vai jūsu organismā vide ir skāba, sārmaina vai neitrāla, šajā gadījumā vislabākais variants ir sārmaina vide.

Mūsu organismā jau no sākta gala vienmēr ir bijusi sārmaina vide.

Taču apstrādātas un neveselīgas pārtikas dēļ mūsu organisma pH līmenis krasi mainās. Tas ir iemesls, kādēļ mēs sākam slimot, pavājinās imunitāte, rodas visdažādākās slimības, tajā skaitā arī aptaukošanās, sirds slimības un pat vēzis.

Lūk, uzskaitām 15 sārmainākos produktus, ar kuriem noteikti vajadzētu sadraudzēties, lai uzturētu organismu labā darba kārtībā.

  1. Mangolds

Šie zaļie dārzeņi tiek uzskatīti par vieniem no labākajiem sārmainās vides avotiem pasaulē. Tas pasargās jūsu organismu no radiācijas, kaitīgajām baktērijām un vīrusiem. Tāpat mangolds spēj normalizēt cukura līmeni asinīs, uztur kaulus veselus, kā arī uzlabo asinsriti.

  1. Griķi

Ir pienācis laiks atvadīties no kviešu produktiem un jāpievēršas beidzot griķiem. Izrādās, ka griķos ir ļoti daudz olbaltumvielu, kā arī tie ir lielisks vitamīnu un dzelzs avots. Tāpat griķi ir zināmi kā labs enerģijas avots, kas uzlabo sirds veselību un novērš cukura diabētu. Kad ārā ir auksts, griķi spēj nodrošināt organisma siltuma saglabāšanos.

  1. Melones

Melones var ne tikai uzturēt ūdens līdzsvaru organismā, bet arī izvadīt no tā toksīnus. Melones pH līmenis ir aptuveni 8,5, kas padara tos par ļoti sārmainiem produktiem. Pilnīgi visas meloņu šķirnes ir ļoti sārmainas, turklāt tajās ir ārkārtīgi daudz ūdens.

  1. Olīveļļa

Ja jūs nekad savā ēdienkartē neiekļāvāt olīveļļu kā veselīgu produktu, tad beidzot ir pienācis laiks to izdarīt. Ir zināms, ka olīveļļā ir ļoti daudz antioksidantu, pilns ar mono nepiesātinātajām taukskābēm, kā arī sastopams E vitamīns. Tāpat olīveļļa palīdzēs samazināt risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām un regulēs cukura līmeni asinīs.

  1. Linsēklas

Linsēklās ir ļoti daudz antioksidantu, E vitamīns un šķiedrvielas. Tieši šo sastāvdaļu dēļ linsēklas tiek uzskatītas par lielisku sārmainas vides avotu. Ir zināms, ka linsēklas palīdz saglabāt sirdi veselu, samazina dažādus iekaisumus un kontrolē sievietēm karstuma viļņus menopauzes laikā.

  1. Banāni

Šim auglim ir šķiedraina struktūra, turklāt to sastāvā ir vairākas ļoti nozīmīgas barības vielas, piemēram, B grupas vitamīni, mangāns, magnijs un kālijs. Banāni palīdz līdzsvarot cukura līmeni asinīs, uzlabo gremošanas trakta darbību, nodrošina normālu sirdsdarbību, kā arī regulē vielmaiņu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru