Visas slimības rodas skābas vides dēļ. Lūk, 15 labākie produkti, kas var visu vērst par labu

  1. Avokado

Tā kā avokado sastāvā ir ļoti daudz noderīgu barības vielu, mono nepiesātinātās taukskābes, kā arī šķiedrvielas, tie spēj lieliski uzlabot sirds veselību, kontrolē holesterīna līmeni, palīdz uzsūkt noderīgās barības vielas, kas atrodas citos augļos un dārzeņos.

  1. Burkāni

Burkānos ir ļoti daudz beta karotīns – tā ir pigmentu grupa, kas palīdz uzlabot redzi. Tāpat burkāni ir veiksmīgi slaveni ar savu augsto šķiedrvielu daudzumu, A, B8, C un K vitamīnu, kā arī kāliju un dzelzi. Burkāni palīdz uzlabot arī cilvēka prāta spējas un neitralizē brīvos radikāļus.

  1. Ogas

Tā kā ogās ir ļoti daudz antioksidantu un šķiedrvielu, tās spēj nodrošināt pilnvērtīgu atmiņu, palēnina ar vecumu saistītas izmaiņas cilvēka ķermenī, uzlabo gremošanas trakta darbību, samazina vēža saslimšanas riskus, kā arī pasargā no vairākām hroniskām saslimšanām.

  1. Brokoļi

Brokoļos ir ļoti daudz B6, C, E un K vitamīnu, kā arī daudz šķiedrvielu, kālijs un varš. Šis dārzenis samazina holesterīna līmeni, darbojas kā spēcīgs antioksidants, uzlabo kaulu veselību un uztur sirdi labā darba kārtībā.

  1. Vīnogas

Vīnogās ir ļoti daudz antioksidantu, kas zināmi kā polifenols. Šīs vielas samazina plaušu slimību riskus, novērš aizkuņģa dziedzera un barības trakta slimības. Vīnogas ir labas arī tādēļ, ka tās pasargās no endometrija, resnās zarnas un prostatas vēža. Tāpat ar vīnogu palīdzību iespējams samazināt hipertoniju un nemieru.

  1. Ziedkāposti

Viena porcija ziedkāpostu cilvēka organismam var sniegt līdz pat 77% diennakts C vitamīna devas. Turklāt ziedkāpostos ir ļoti daudz K vitamīna, tiamīns, riboflavīns, magnijs, kālijs un mangāns. Ja lietosiet savā uzturā ziedkāpostus, tie jums palīdzēs cīnīties ar dažādiem iekaisumiem un nostiprinās sirdi.

  1. Citrons

Citronos esošās barības vielas (tajā skaitā C, A, B6 un E vitamīns, riboflavīns, varš, kalcijs, kālijs un cinks) sniedz cilvēka organismam visu nepieciešamo. Citronu sula var palīdzēt atbrīvoties no nierakmeņiem, kā arī tā samazina insulta risku. Citas citrona labvēlīgās īpašības – novērš aizcietējumu, samazina augstu asinsspiedienu un cīnās pret vēzi.

  1. Kvinoja

Kvinoja ir zināma kā viens no labākajiem olbaltumvielu produktiem pasaulē. Turklāt kvinojā ir divtik vairāk šķiedrvielu, nekā citos graudaugos. Tajā ir ļoti daudz dzelzs, lizīns, magnijs, riboflavīns un mangāns. Kvinoja palīdzēs jums normalizēt cukura līmeni asinīs, glikozi un holesterīna daudzumu organismā.

  1. Spināti

Spināti ir produkts, kuru sastāvā ir ļoti maz holesterīna un tauku, tajā ir daudz cinka, niacīns, dzelzs, magnijs, kalcijs, kālijs, B6, C, E un K vitamīni, kā arī daudz antioksidantu. Spināti neitralizē brīvos radikāļus, stimulē pilnvērtīgu smadzeņu darbību, uzlabo atmiņu un krasi uzlabo sirdsdarbību.

 

Noteikti dalieties ar šo sarakstu arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru