Vīnogas sīrupā

Aromātiskas vīnogas saldā, pikantā sīrupā – brīnišķīgi ziemas krājumi, ko var viegli sagatavot, vadoties pēc šīs receptes.

Sastāvdaļās:

  • 1 kg vīnogas
  • 1 l ūdens
  • 400 g cukura
  • Kanēļa standziņas
  • 3 anīsa zvaigznes

Šai receptei derēs jebkuras šķirnes vīnogas. Cukura daudzumu var arī palielināt, atkarībā no ogu garšas. Pirms apliešanas ar sīrupu, ogas nedaudz jāpatur karstā ūdenī – tad tās saglabājas veselas.

Kā pagatavot vīnogas sīrupā

Vīnogas ir nolasītas no zariņiem un nomazgātas. Blīvi salieciet ogas sterilizētās burkās un aplej ar ļoti karstu ūdeni, pārklāj burkas ar dvieli. Ūdeni, kas paredzēts sīrupam, kopā ar kanēļa standziņu un anīsa zvaigznēm uzsildiet līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam pievieno cukuru, izmaisi un vēl nedaudz pavāri. No burciņām nolej karsto ūdeni un tā vietā ielej karsto sīrupu. Burkas aizvāko un satin, ļauj pilnībā atdzist.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru