Vienmēr domāju, ka tas ir veselīgs dzēriens. Izrādījās, ka tas negatīvi ietekmē vairogdziedzeri! Un vēl…

Mūsu vecmāmiņas saķertu galvas, ja uzzinātu, ka mēs pērkam un dzeram sojas pienu. Jo agrāk viņa dzirdēja tikai par gaļas-desas izstrādājumiem no sojas. Mūsdienās sojas piens ir ļoti populārs produkts, it īpaši veselīga dzīvesveida piekritēju vidū.

Dažās valstīs šis produkts netiek uzskatīts par pienu: Ķīnā to sauc vienkārši par šķidrumu, bet Vācijā – par dzērienu. Sojas piena pieaugošā popularitāte liek informēt par 9 faktiem, kas pierāda to kaitīgumu organismam.

Sojas piens

KAITĪGS DZĒRIENS

  1. Visi viens pēc otra apgalvo, ka tur, kur ir soja, ir arī ĢMP. Patiesi, 99 % no pupām ir ģenētiski modificētas, tā kā sameklēt organisku produktu praktiski nav iespējams.
    2. Sojas olbaltumvielu izolātu iegūst augstas temperatūras iedarbībā, kas produktu padara kaitīgu cilvēka gremošanai.
  2. Nieres un nervu sistēmu negatīvi ietekmē alumīnijs, kas arī ir sojas produktu sastāvā.
    4. Sojas pupiņas satur hemaglutinīnu, kas stimulē sarecēšanu.
    5. Sojas piena bīstamība slēpjas arī toksiskajos izoflavonos, kas palielina krūts vēža attīstības risku.
    6. Sojas sastāvā esošā fitīnskābe palēnina dzelzs, magnija, kalcija, cinka un vara absorbēšanas procesu.
  3. Sojas pupiņās esošie dabīgie toksīni ietekmē estrogēna līmeni. Vien 2 glāzes sojas piena diennaktī izmaina hormonu līmeni organismā.
    8. Vairogdzeidzeru hormonu izstrādi bloķē goitrogēni, kas atrodami sojā.
    9. Vīriešiem nav ieteicams dzert sojas pienu fitoestrogēnu dēļ, kas traucē endokrīnās sistēmas darbību un var izraisīt neauglību.

Sojas piena kaitīgums ir minimāls, ja ar tā lietošanu neaizraujas. Dzeriet dabīgu produktu, parastu govs pienu, jo tas ir daudz veselīgāks.

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">soya</cite>

    Jūsu publicētāji ar galvu vispār nedraudzējas. Ja publicējat par uzturu un veselību, lūdzu atsauces uz zinātnes publikācijām nevis sūda krievu lapu. Nesaprotu, kāpēc joprojām latvieši viens otru māna un maldina. Saprotiet, ir cilvēki, kas lasa šitos sūdus un notic.

Pievienot komentāru