Vienmēr atstājiet karotīti ar cukuru savā mazdārziņā

Deivids Attenboro, protams nav pirmais cilvēks, kurš dalās ar šo svarīgo brīdinājumu, bet viņa publikācija ir atgādinājums tam, ka šī problēma ir aktuāla un mums vajadzētu to uztvert nopietni.

Bites mums liekas mazas un neaizsargātas, bet tās veic ļoti svarīgu uzdevumu – apmēram trešo daļu no visas pārtikas, ko mēs lietojam, apputeksnē bites.

“Pēdējos piecos gados bišu populācija ir samazinājusies 1/3”- raksta Deivids Attenboro.

Bet situācija nav bezcerīga. Pastāv vienkāršs risinājums – izmantojot šo metodi mēs varam palīdzēt dabai un tā iegūst aizvien lielāku popularitāti.

Deivids Attenboro dod vienkāršu padomu, kuru katram ir jāizmēģina: samaisiet cukuru ar ūdeni un atstājiet iegūto sīrupu karotītē jūsu piemājas dārziņā vai vasarnīcā. Iespējams, tā jūs glābsiet civilizāciju!

Deivids Attenboro raksta sekojošo:

“Šajā gada periodā bites bieži izskatās, ka tūlīt mirs vai ir mirušas, taču tas nebūt tā nav. Bites nogurst un tām vienkārši nav enerģijas, kas arī bieži noved pie kukaiņa bojāejas.

Ja jūs uzdurieties izvārgušai bitei savā mājā, tad vienkāršs cukura un ūdens maisījums palīdzēs tai atgūt spēkus.”

“Samaisiet divas ēdamkarotes baltā, granulētā cukura ar vienu ēdamkaroti ūdens un nolieciet to blakus bitei. Jūs izdarīsiet labu darbu, ja padalīsieties ar šo rakstu, tādejādi, darot zināmu šo problēmu daudziem. ”

Vēl viens veids kā cilvēki var palīdzēt bitēm ir audzēt puķes uz balkoniem ,  mazdārziņos, vasarnīcās. Vietējās bites jums būs ļoti pateicīgas!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru