Vēzis – tas ir pavērsiena brīdis cilvēka dzīvē, kad ir jāizdara izvēle: mirt, vai mainīties

1470356467_67775851_153023-594x420

Amerikāņu ārsts Lourenss Le Šans grāmatā “Vēzis ir pagrieziena brīdis dzīvē” izdara pārsteidzošus secinājumus par šīs saslimšanas iemesliem un tās ārstēšanu.

Onkoloģija nav nāvējoša saslimšana

Savā vēl mūsu valodā netulkotajā grāmatā Le Šans izsaka domu, kas pirmajā brīdī var likties paradoksāla un kaut kādā ziņā smieklīga, kaut arī tā ir trīsdesmit gadus ilgušas ārsta prakses secinājums: ONKOLOĢIJA nav nāvējoša saslimšana. Vēl vairāk, šī saslimšana ir liktenīgs moments cilvēka dzīvē, kad viņam parādās iespēja īstenot to, par ko viņš vienmēr ir tikai sapņojis. Tam līdzi seko atveseļošanās.

Le Šans ir pārliecināts, ka vēzis vistiešākajā mērā ir saistīts ar to iekšējo stāvokli, kurā cilvēks dzīvo. Un, ja cilvēks kaut kādu iemeslu dēļ pārstāj redzēt savai dzīvei jēgu, tad viņa organisma reakcija uz šo dzīves noliegumu var būt vēzis.

Īpaši bieži vēzis mēdz būt tiem cilvēkiem, kuriem sākumā ir bijis ļoti aktīvs dzīvesveids, bet pēc tam apstākļu spiesti ir “salocījuši spārnus”, atzīmē Le Šans. Tieši šie fakti pārliecināja ārstu, ka vēzis ir pagrieziena brīdis cilvēka dzīvē, kad ir nepieciešams izdarīt izvēli: mirt vai mainīties, lai ietu pa citu ceļu. Ja cilvēkiem atjaunojas interese par dzīvi, vēzis, kā likums, pārstāj tos traucēt.

Tieši ar tādiem pašiem spriedumiem savās grāmatās dalās arī Bernijs Sigels. Lielākajā daļā gadījumu, viņš uzsver, vajag tikai atgādināt par nāves tuvumu, lai cilvēks atklātu sevī neticamas spējas un burtiski mestos tās izmantot – vienkārši tāpēc, ka “laika vairāk nebūs”.

Pāršķiriet lapas, lai lasītu tālāk: 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru