Veselīgi un garšīgi: diētiskais tiramisu

Sastāvdaļas:

  • Biezpiens mīkstais — 200 g
  • Dabiskais jogurts — 150 g
  • Rīdu milti — 4 ed. kar.
  • Ola — 1 gab
  • Olas baltums — 1 gab
  • Kafija piesūcināšanai  (nav oobligāti)
  • Saldinātājs  — pēc garšas
  • Kakao — 30 g (pārbēršanai)

Pagatavošana:

Vispirms sagatavojam cepumus. Putojam  divus olas baltumus, stingrās putās.  Olas dzeltenumu un rīsu miltus rūpīgi samaisām un pievienojam saldinātāju, pēc garšas. Uzmanīgi iecilājam saputotos olu baltumus miltos. Izmantojot ēdamkaroti, izliekam cepumus uz cepamās pannas (iepriekš pārklājot viņu ar pergamenta papīru). Cepumu formu un lielumu veidojat pēc savas formas, kurā gatavosiet tiramisu, tas var būt konteiners, stikla trauks vai ērta dziļa bļoda.

Cepumus cepam 10-15 min, 180 grādos. Kamēr cepas cepumi, gatavojam biezpiena kārtu.

Izmantojot mikseri, vai  blenderi sajaucam biezpienu, jogurtu un saldinātāju. Vāram kafiju, naturālo vai šķīstošo. Tiklīdz mūsu cepumi ir gatavi, veidojam tiramisu. Vispirms cepumus piesūcinām ar kafiju (vienkārši iemērkt), tad izklājam formā un pa virsu biezpiena kārtu. Procedūra jāatkārto, līdz beigsies cepumi. Pēdējais slānis — biezpiena. Ieliekam ledusskapī uz nakti. No rīta pārberam ar kakao.

Labu apetīti!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru