Vectēva stādu piebarošanas metode – ar alu!

Šodien vēlos jums pastāstīt, kā mans vecaistēvs, būdams kara veterāns un 11 bērnu tēvs, savulaik stādus baroja.

Manu vecotēvu sauc Vasīlijs Daņilovičs. Maijā viņam paliks jau 100 gadi, tādēļ ciemos ieradīsies visi viņa bērni, mazbērni, mazmazbērni un pat mazmazmazbērni!

Vectēvs prata vadīt savu saimniecību – bija arī kolhoza pārstāvis, viņu mīlēja un cienīja, jo viņš bija visuzticamākais. Arī par savu saimniecību viņš nekad neaizmirsa. Dārzā viņam vienmēr valdīja sava kārtība, bet raža vienmēr bija vislielākā no visiem.

Būdams vēl pavisam maziņš, redzēju, kā viņš ņēmās ap saviem stādiņiem, kaut ko tajos lēja. Viņam vienmēr pa rokai bija pieejams raugs, kuru omīte kaut kā bija iemanījusies pagatavot pati – taisīja cukuru, ievārījumu un pat medu vāca (vecamtēvam bija veseli 60 bišu stropi).

Un vēl viņš laistīja paprikas un tomātu stādus ar alu! Viņš ielēja vienu litru alus 10 litros ūdens, lai ar šo maisījumu laistītu savus stādus. Pats interesantākais ir tas, ka raža bija tik liela, ka nespējām pat tik daudz ēst.

Alus šķīdums tiek uzskatīts par ļoti maigu augu kopšanas biostimulatoru, kuru parasti stādiem izmanto brīdī, kad parādās pirmās lapiņas. Vēlams izmantot dzīvo alu. Ar šādu maisījumu stādi jālaista ļoti rūpīgi, lai netrāpītu virsū maigajām stādu lapiņām, kuras tik tikko tikai parādījušās.

Arī es tagad taisu šādu stādu biostimulatoru. Ar to laistu ne tikai savus stādus, bet arī istabas augus – jau kopš februāra beigām reizi divās nedēļās baroju savus istabas augus ar alus šķīdumu. Rezultātā mani augi zied, krāšņo un smaržo kā vēl nekad agrāk! Lūk, kā tas strādā!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru