Vecas, saplēstas zeķubikses patiesībā ir ļoti noderīgs atribūts! Nemetiet tās ārā!

Cik gan daudz saplēstu zeķubikšu nav lidojušas pa taisno  miskastē – un velti, ka tā! Īstas mājsaimnieces zina, ka pat šāds atribūts var lieliski noderēt mājsaimniecībā. Lūk, mēs jums šodien piedāvājam pāris noderīgus veidus, kur un kā izmantot zeķubikses.

Idejas jūsu mājai

Līdzeklis pret kodēm

No kaprona zeķubiksēm varat savām rokām pagatavot līdzekli pret kodēm. Izveidojiet no zeķubiksēm maisiņu, kurā iepildiet kaltētu lavandu. Ielieciet šo maisiņu skapī, lai jūsu drēbēm kodes vairs pat tuvumā nelīstu.

Pulējamais līdzeklis

Šādā veidā līdz mirdzumam un spīdumam iespējams attīrīt jebkuru mājoklī esošo priekšmetu.

Uzliktnis putekļu sūcējam

Pazaudētu nelielu detaļiņu iespējams atrast tieši šādā veidā. Uzlieciet uz putekļu sūcēja caurules gala zeķu bikses gabaliņu, lai neiesūktu zaudēto detaļu pa taisno iekšā putekļu maisā vai kastē, bet gan uz zeķubikses virsmas – pazaudētais auskariņš vismaz nepazudīs ar galiem!

Smaržīgie jeb aromātiskie maisiņi

Ja iepildīsiet kaprona maisiņus ar dažādiem aromātiskiem ziediņiem, maisījumiem vai lapiņām, iegūsiet patīkami smaržojošu maisiņu, kuru iespējams uzglabāt skapī vai jebkur citur.

Apvalks vai rokturis salmu/ zaru slotai

Lai jūsu salmu slota kalpotu ilgi, izveidojiet šādu te apvalku tai. Šādā veidā zariņi vai salmi nesaplīsīs.

Prievīte jeb atbalsts jūsu tomātiem

Dārznieki jau salīdzinoši sen izmanto zeķubikses savā saimniecībā. No tām iespējams izveidot elastīgas un izturīgas lentītes, aiz kurām iespējams piesiet augus.

Vieta, kur uzglabāt otiņas

Zeķubikses ir lielisks veids, kā uzglabāt savas krāsu otas. Tādā veidā otiņa netiek piesārņota un tā nepaliek bārkstaina. Ja kaprona zeķubikses pārstiepj pāri krāsu bundžai, kā parādīts attēlā, tad iegūsiet lielisku filtru, kas neļaus dažādiem gružiem iekļūt krāsā.

Siets pret kukaiņiem

Šādā veidā pasargāsiet sevi vasarā no negantajiem odiem, mušām un citiem kaitinošiem kukaiņiem.

Paliktnis zem puķu poda

Vairs ne pilīte neuztecēs uz palodzes!

Tieši šie ir iemesli, kādēļ nevajadzētu uzreiz izmest ārā savas vecās zeķubikses. Ne tikai mūsu minētie piemēri, bet arī daudzi citi lieliski un interesanti veidi spēj sniegt “otro elpu” nonēsātajām zeķubiksēm.

Neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem!

Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru