Visiem ir zināms par pirktās desas kaitīgumu taču reizēm tā gribās sevi palutināt. Labākā izeja no šīs situācijas – pagatavot desu mājās. Izmēģinot šo recepti vienreiz, tu to taisīsi pastāvīgi.
Ja tev liekās, ka desas pagatavošana mājās ir kaut kas nerealizējams, tad šī recepte ir tieši priekš tevis.
Labākā mājās gatavojamās desas recepte. Veikalā vairs nepērkam!
Šādu diētisko desu bez raizēm var dot arī mazuļiem. Šo desu gatavo no vistas filejas un gatavošana aizņem ne ilgāku laiku kā kotlešu cepšana. Tev būs vajadzīgs blenderis un parastas keramikas krūzes.
Sastāvdaļas:
500 gr vistas fileja
400 gr piens
1 ola
2 ēd.k. kartupeļu cietes
6 ķiploku daiviņas
2 tējk. sāls
½ tējk. cukurs
1/3 tējk. melno piparu
1/3 tējk. koriandrs
1/3 tējk. kardamons
1/3 tējk. muskatrieksts
Pagatavošana:
Sagriez vistas fileju un samal blenderī, līdz veidojas pasta.
Pa daļām var liet klāt pienu.
Ieber garšvielas, sāli, cukuru un cieti. Pievieno olu un sasmalcinātu ķiploku. Visu sajauc. Tev sanāks viendabīga masa, gandrīz sniegbaltā krāsā.
Sasmērē ar sviestu krūzītes un piepildi to 4/5 ar samalto masu. Kārtīgi aptin krūzītes ar pārtikas plēvi.
Pielej lielā katlā ūdeni. Katla dibenā vari ielikt auduma salveti. Kad ūdens ir nedaudz uzkarsis, liec tajā krūzītes. Ūdenim ir jābūt tik daudz, lai apņemtu apmēram pusi krūzītes. Uzvāri un tad vāri vēl 40 minūtes.
Kad krūzītes atdzisīs, izpurini desu.
Nebaidies eksperimentēt! Masai klāt var likt sieru, zaļumus, olīvas, sēnes. Pirms pasniegšanas desu var viegli apcept. Tev ir sanācis dabisks un garšīgs produkts.
Šai delikatesei ir visas iespējas ieņemt godalgotu vietu gādīgas saimnieces ēdienkartes sarakstā.