Valtera Frīdenberga brālis pastāsta patiesību: par attiecībām starp ģimeni un brāli

Tikai mūziķa Valtera Frīdenberga nāves dienā, 17. oktobrī, plašāka sabiedrība uzzināja, ka viņam ir gadu jaunāks brālis Marsels (29). Izdevums “Kas jauns” ticis pie ekskluzīvas iespējas parunāt ar Marselu, kurš no publicitātes vairās. Kādēļ par viņu uzzinājām tikai tagad?

Izrādās, Valteram un Marselam kopīgi ir abi vecāki, bet viņi nav uzauguši kopā. Marsels atklāj, ka abi vecāki joprojām ir dzīvi, bet viņu kontakts ar Valteru, kuru uzaudzināja vecvecāki, bijis minimāls.

Valteram bija nepilns gads, bet Marsels vēl nebija dzimis, kad vecāki šķīrušies. Tādēļ vecākais dēls palicis vecvecāku gādībā, bet Marsels audzis ar mammu. No otrās līdz sestajai klasei abi pat gājuši vienā skolā – Rīgas Valda Zālīša pamatskolā.

Valters, kā jau nedaudz vecāks, bijis klasi augstāk. Vēlāk Valters mācījies Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, bet Marsels 47. vidusskolā.

Pēc tam brāļu ceļi krustojušies daudz retāk. Intervijās Valters par ģimeni allaž runājis nelabprāt. Un tagad Marsels saprot, kādēļ. “Lai mūsu ģimeni pasargātu no apkārtējās uzmanības.

Neliegšu, ka dzīves ceļi man bijuši visdažādākie un tas galīgi nebūtu biji jauki, ja kāds ap stūri ieraudzītu, kas notiek manā dzīvē, tas nevienam nenāktu par labu. Ar tādu šķietamu atsvešinātību viņš gan sevi, gan mūsu ģimeni pasargāja”, spriež brālis.

Marsels atklāj, ka viņa četrgadīgā meita – Valtera krustmeita – jau sākusi iet krusttēva kādreizējā ansamblī “Dzeguzīte”.

Marsels brāli pēdējo reizi satika pavasarī, kad Valters bija atbraucis uz krustmeitas vārdadienu. “Viņš teica – vairāk es sevi neierobežošu, kā būs, tā būs. Visas apstarošanas bija viņu tā nomocījušas..” atminas brālis, kuram ir žēl, ka nav neviena abu kopīga foto.

Visu interviju lasiet otrdienas izdevumā “Kas jauns”!

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru