Unikālie vienšūnu trīnīši pārsteidza pat ārstus

Posted by Becki-Jo Allen on Thursday, July 30, 2009

23 gadus vecā Bekija Džo Allena un viņas līgavainis Liams Tīrnijs kopā ar meitu Indiānu dzīvo Liverpūlē, Lielbritānijā. Pāris jau sen plānoja ieņemt vēl bērniņus, un, kad Bekija uzzināja, ka ir stāvoklī, visi bija vienkārši laimīgi. Bet viņus sagaidīja vēl lielāks pārsteigums.

Bekija jau pašā sākumā saprata, ka šī grūtniecība norit smagāk par iepriekšējo – viņai pastāvīgi no rītiem bija slikta dūša, sāpēja galva. Topošie vecāki sāka satraukties. Pirmo reizi dodoties uz USG, viņiem galvā grozījās jau vissliktākie varianti.

Lasi vēl: Kad viņas piedzima, neviens neticēja, ka viņas ir dvīnes. Tagad viņas ir 20 gadu jaunas, un lūk, kā viņas izskatās

Bet ārsts viņiem paziņoja jaunumus, kuri uz brīdi izsita viņus no līdzsvara. Bekija gaidīja trīnīšus: “Tā bija visšokējošākā ziņa manā dzīvē. Visā mūsu ģimenes vēsturē nekad nav bijuši trīnīši – to mēs nekādi negaidījām”.

Par laimi, grūtniecība noritēja bez sarežģījumiem, un visi trīs puisēni likās esam pilnīgi veseli. 31. grūtniecības nedēļā Bekijai negaidīti sākās kontrakcijas. Topošā māmiņa nezināja, kurus dievus pielūgt, kad ātrā palīdzība veda viņu uz slimnīcu – bērniņi vēl bija pavisam maziņi.

View this post on Instagram

Loved this scan??? it's scary to think there was 3 ? #beforethestork4d #triplets #boys #3ofakind

A post shared by Becki-jo allen (@beckijo92) on

 

Dzemdību nodaļā valdīja satraukums – ārsti cīnījās par neiznēsāto trīnīšu dzīvībām. Pēc steidzama ķeizargrieziena pasaulē nāca Romāns, Roko un Rohans. Visi trīs bija dzīvi, bet svēra tikai aptuveni 1.3 kilogramus. Pirmās sešas nedēļas puisēni atradās intensīvās terapijas nodaļā, kamēr bija kļuvuši pietiekoši stipri, lai varētu doties mājās.

Jau no pirmajām dienām visi sāka pamanīt, ka trīnīši izskatās absolūti vienādi. Tas bija jocīgi, jo ārsti teica vecākiem, ka trīnīši nepiedzimst vienšūnu, un spēcīgi atšķiras viens no otra. Tomēr šajā situācijā pat vecākiem, kuri parasti bez grūtībām atšķir dvīņus, ne vienmēr izdevās to izdarīt. Ārsti piedāvāja veikt DNS analīzi.

Rezultāti pārsteidza visus: izrādījās, ka visi trīs zēni bija vienšūnu dvīņi. Trīnīši no vienas šūnas – tas ir ārkārtīgi rets gadījums.

Tomēr kmēr ārsti tika galā ar jaundzimušo līdzības iemeslu un ar sajūsmu paskaidroja, cik ļoti unikāla ir bijusi Bekijas grūtniecība, vecāki jau bija iemācījušies savus ķiparus atšķirt. “Kad viņi guļ, tad izskatās absolūti vienādi. Bet viņiem ir pilnīgi dažādi raksturi. Viņiem visiem ir dzimumzīmītes starp uzacīm, bet Romānam tā ir nedaudz tumšāka, bet Rohanam ir vēl viena arī uz kājas”, – stāsta laimīgā māmiņa.

Liams un Bekija, protams, sapņoja par lielu ģimeni, bet viņi negaidīja, ka viņu ģimene pieaugs uzreiz par divām reizēm. Tagad viņi ilgi nezinās, kas ir miers.

Bet laime nemēdz būt pārāk daudz. Vai tiesa?

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru