Klafuti ar avenēm
Sastāvdaļas:
500 grami lielas, svaigas avenes
30 grami sviesta
Klafuti mīklai:
200 grami liesa skābā krējums (vai arī 30 % svaiga saldā krējuma un “Filadelfijas” siera)
25 grami kviešu milti
75 grami cukura
2 olas
Smilšu mīklai:
150 grami kviešu milti
75 grami mīksta sviesta
1 olas dzeltenums
1/2 paciņa cepamā pulvera
1 ēdamkarote pūdercukura
1 šķipsniņa sāls
Pagatavošana: samīcīt mīklu: samaisot miltus ar cepamo pulveri, izbērt tos uz virtuves dēlīša. Izveidot bedri centrā, iebērt tajā pūdercukuru un sāli, pievienot mīkstu sviestu un olas dzeltenumu. Kārtīgi samaisīt, pievienojot nedaudz ūdens: mīklai ir viegli jānāk nost no rokām. Sarullēt bumbiņā, ietīt pārtikas plēvē un uz stundu novietot ledusskapī.
Pagatavot šķidro mīklu: lielā bļodā samaisīt skābo krējumu ar miltiem, cukuru un 2 olām. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 210 grādiem, iesmērēt apaļu formu ar sviestu. Izrullēt smilšu mīklu plānā kārtā un rūpīgi ieklāt cepamajā formā, likt cepties aptuveni 10 minūtes. Atdzesēt, uz tās izkārtot avenes. Apliet ar šķidro klafuti mīklu un likt atkal cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Izņemt formu no cepeškrāsns, pīrāgu atdzesēt un pasniegt.