Avenes “Sabajon” krēmā
Sastāvdaļas:
Olas dzeltenums – 4 gab.
Pūdercukurs – ¼ glāzes
Vīnogu sīrups – 4 ēdamkarotes
Ūdens – 2 ēdamkarotes
Putkrējums – ½ glāze
Avenes – 340 grami
Pagatavošana: sakuliet olu dzeltenumus ar cukuru, sīrupu un ūdeni, un lieciet ūdens peldē, turpinot putot, līdz masa paliek bieza, un tās temperatūra ir 70 grādi, aptuveni 4 minūtes. Uzreiz bļodu ar krēmu uzlieciet uz ledus un turpiniet putot aptuveni 3 minūtes, līdz masa ir atdzisusi.
Nelielā bļodā sakuliet saldo krējumu stingrās putās. Samaisiet ar atdzisušo krēmu. Apklājiet ar pārtikas plēvi, un ievietojiet ledusskapī uz 1 – 4 stundām. Izkārtojiet avenes deserta trauciņos, un aplejiet ar krēmu.