Vistas, avokado un aveņu salāti
Sastāvdaļas:
200 grami vista
1 liela rukolas buntīte (vai arī salātu mix)
1 avokado
100-150 grami avenes
Mandeļu pārslas
Mērcei:
1 ēdamkarote citronu sulas
1 ēdamkarote Dižonas sinepes
1 ēdamkarote medus
4 ēdamkarote olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Pagatavošana: vistas fileju nomazgāt un nosusināt. Apbērt ar sāli, uzrīvēt ķiploku un sasmērēt ar olīveļļu. Cept uz iepriekš uzkarsētas cepeškrāsns restes 180 grādu temperatūrā, līdz fileja kļūst zeltaini brūna. Atdzesēt un sagriezt salmiņos. Rukolu apliet ar aukstu ūdeni, atstāt uz pusstundu, pēc tam nomazgāt un nosusināt. Avenes rūpīgi nomazgāt. Salātu bļodas apakšā izkārtot rukolu, pa virsu izkārtot vistas gabaliņus, avokado un apbērt ar mandeļu skaidiņām.
Samaisīt olīveļļu, sinepes, citronu sulu un medu, un ar šo mērci apliet salātus. Sāli un piparus bērt pēc garšas.