Top 7 sezonas receptes ar avenēm

Vasarīgais kokosriekstu pīrāgs ar avenēm

Sastāvdaļas:

200 grami mīksta sviesta
180 grami smalkais cukurs
3 olas (istabas temperatūrā)
175 grami augstākā labuma milti
šķipsniņa sāls
1,5 tējkarote cepamais pulveris
100 grami kokosriekstu skaidiņas (nesaldinātas)
100 ml kokosriekstu piena
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
250 grami svaigu aveņu

Dekorēšanai:

250-500 grami svaigas avenes
pūdercukurs
trekns skābais krējums (30%)

Pagatavošana: uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Mīksto sviestu saputojiet ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga, gaiša un gaisīga masa (aptuveni 7 minūtes ar putotāju vidējā ātrumā). Pakāpeniski sāciet pievienot pa vienai olai, laiku pa laikam no bļodas sieniņām novācot sakrājušos masu, lai panāktu vienmērīgāku samaisīšanu.
Pa to laiku citā bļodā samaisiet miltus, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņsa un sāls šķipsniņu.

Kokosriekstu pienam pievienojiet vaniļas ekstraktu un labi samaisiet. Samaziniet miksera ātrumu līdz zemākajam. Sāciet pakāpeniski pievienot no sākuma milta maisījumu, un pēc tam arī kokosriekstu pienu.

Sasmērējiet cepšanas formu ar sviestu. Vispirms ielejiet tajā mīklu, pēc tam bagātīgi un vienmērīgi apberiet ar ogām. Cepiet pīrāgu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 45 – 55 minūtes. Pīrāga gatavīgu pārbaudiet ar koka irbulīti – tam ir jāpaliek sausam.
Gatavu pīrāgu pasniedziet ar svaigām avenēm un pūdercukuru, kā arī ar skābo krējumu.

Nākošo recepte meklē nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru