Tomātus izvēlamies viena izmēra. Kārtīgi nomazgājam un liekam sterilās burkās. Šai receptei izmantojam 3 burciņas.
Tomāti noslēpumainā marinādē
Pēc tam aplejam ar vārošu ūdeni, un pēc 5 – 7 minūtēm ielejam katliņā, pievienojam katrai burciņai šķīdumu: 2,5 ēdamkarotes sāls, 4 ēdamkarotes cukura, 5 krustnagliņas, 10 melnie pipari, šķipsniņu malto sarkano piparu, 2 lauru lapas, 2 notīrītas ķiploka daiviņas.
Vārīt, un vārīšanas brīdī šķīdumā ieliet pa 1 ēdamkarotei etiķa esences un šņaba, ielejam burciņā, ietinam un apgriežam otrādi. Uzglabājam, kā ierasts.
Avots: vkurselife.com