Tefteļi, kādus to mēdza gatavot omīte – sulīgi, maigi un ārkārtīgi gardi! Manas bērnības garša

MĒRCES SASTĀVDAĻAS

1 ēdamkarote krējuma

1 ēdamkarote miltu

1 ēdamkarote tomātu mērces

1 lauru lapa

1,5 glāzes ūdens

PAGATAVOŠANA

Kārtīgi nomazgājiet rīsus, aplejiet tos ar ūdeni (attiecībā 1:1) un lieciet vārīties, līdz tie būs teju gatavi. Sajauciet tos ar malto gaļu. Masai klāt pievienojiet smalki sarīvētus vai sakapātus sīpolus, olu, sāli un maltus melnos piparus.

Samaisiet malto gaļu tā, lai iegūtu viendabīgu masu. Pāris reizes pasitiet masu pret bļodu vai galda virsmu, lai izsistu ārā lieko gaisu. Šādā veidā iegūsiet pietiekoši blīvu masu ēdiena pagatavošanai.

Saslapiniet ūdenī rokas un no maltās gaļas izveidojiet nelielas bumbiņas. Katru bumbiņu pēcāk apviļājiet miltos.

Apcepiet tefteļus pannā tik ilgi, līdz iegūta zeltīta kārtiņa (vāciņu virsū nelieciet!). Pēcāk ielieciet tos dziļā katliņā.

Mazliet apcepiet miltus, tiem klāt pievienojiet tomātu pastu, pielejiet pa daļām klāt glāzi ūdens un lēnām samaisiet visu. Pievienojiet klāt sāli un paturiet mērci uz uguns apmēram 30 sekundes. Pēc tam ar šo mērci aplejiet tefteļus. Uzlieciet virsū vāciņu un sautējiet apmēram 10 minūtes uz mazas uguns.

Atsevišķā trauciņā sajauciet krējumu ar pusi glāzi auksta ūdens. Pēc 10 minūšu sautēšanas pielejiet krējuma mērci klāt tefteļiem, uzlieciet virsū vāku un turpiniet sautēt vēl 20 minūtes. Apmēram piecas minūtes pirms ēdiena pagatavošanas beigām, pievienojiet klāt lauru lapu.

Šie maigie un sulīgie gaļas teftelīši būs daudz gardāki par ierastajām kotletēm. Pasniegt tos varat kopā ar jebkādām piedevām.

LASI VĒL: “Gomeļas” kotletes: kraukšķīga kartupeļu garoziņa – nu tas ir kaut kas!

Padalieties arī ar saviem draugiem!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru