Tagad man cepti kartupeļi garšo vēl vairāk! Līdz ārprātam garšīgs portugāļu virtuves ēdiens…

Ja kāds man vēl pirms pāris nedēļām teiktu, ka ar kartupeļu ēdienu var ne tikai pārsteigt, bet arī iekarot, es noteikti tam nenoticētu.

Šis pieejamais dārzenis ir pabijis katras saimnieces virtuvē visos iespējamos veidos: cepts, vārīts un sautēts, mundierī un pildījumā pīrāgiem, sastāvdaļa visiem tik mīļajos salātos un pirmajos ēdienos. Bet tādu tu vēl to nebūsi mēģinājusi. Rezultāts ļāva saprast, ka es maz ko zinu par ēdieniem no šī dārzeņa.

Kartupelis portugāļu gaumē ar rozmarīnu un olīveļļu ir tik garšīgs ēdiens, ka ar vienu porciju vien būs par maz. Portugāles restorānos to pasniedz pie gaļas vai zivs, kā arī pie eksotiskākas sēpijas gaļas vai astoņkāja. Bet, godīgi sakot, šis ēdiens ir pilnīgs pats par sevi.

Kartupelis cepeškrāsnī

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi 8 gab.
  • Ķiploks 4 daiviņas
  • Sviests 30 grami
  • Olīveļļa 40 ml
  • Rozmarīns 2 tējkarotes
  • Jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ņemiet 8 kartupeļus un rūpīgi tos nomazgājiet. Izvāriet tos ar visu mizu, pēc tam nolieciet maliņā un pagaidiet, līdz tie atdzisīs.
  2. Tagad katrs dārzenis ar karoti nedaudz jāpiespiež. Kartupelim ir nedaudz jāsaplaisā, bet tas nedrīkst izjukt.
  3. Izvēlieties formu, kurā cepsiet kartupeļus. Ielejiet tajā olīveļļu. Sagrieziet ķiploka daiviņas plāksnītēs. Tās ir vienmērīgi jāizkārto pannas apakšā.
  4. Salieciet kartupeļus ar ieplaisājušo daļu uz augšu. Dārzeņiem jābūt cieši vienam pie otra piekļautiem. Apberiet kartupeļus ar rozmarīnu un rupju jūras sāli.
  5. Sagrieziet sviestu kubiciņos. Ielieciet 1 – 2 kubiciņus katrā kartupelī. Pa virsu var uzliet nelielu daudzumu olīveļļas (pēc vēlmes).
  6. Iestatiet cepeškrāsni uz 180-200 °С. Lieciet kartupeļus cepties. Tiem ir jāapbrūninās.

Saskaņā ar oriģinālo recepti, labāk izmantot tieši jaunos kartupeļus. Bet jūs varat pagatavot ar tiem, kas jums ir pieejami. Lai visi dārzeņi sākotnēji izvārītos un pēc tam vienmērīgi izceptos, izvēlieties aptuveni vienāda izmēra kartupeļus.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru