Tagad, kad man beidzas sāls, es zinu ar ko to aizstāt! Viss ir daudz vienkāršāk, nekā jums liekas!

Ko lai lieto sāls vietā?

Sausas jūraszāles (jūras kāposti, brūnaļģes)

… ir lielisks veids, kā nelietot savā uzturā sāli. Jūraszāles iemērciet uz pāris stundām ūdenī (varat atstāt arī pa nakti). Tad ar šķēru palīdzību sagrieziet tās mazākos gabalos un vēlreiz noskalojiet, vēlams vismaz divos vai trīs ūdeņos. Šim nolūkam jāizmanto dzeramais ūdens, nevis hlorētais.

Kad būsiet jūraszāles noskalojuši, atstājiet tās caurdurī un ļaujiet tām kārtīgi notecēt. Pēc tam nepieciešams pielikt klāt savas iemīļotākās garšvielas un mazliet eļļu (derēs ciedru, linsēklu vai sezama sēkliņu eļļa). Jūraszāles kļūs par lielisku garnīru jebkuriem gaļas ēdieniem.

Selerija

… ir unikāls dārzenis, kam ir bagātīgs ķīmiskais sastāvs. Tajā ir ļoti daudz nātrija, tādēļ tam ir sāļa garša. Šis ir iemesls, kādēļ iemīļosiet seleriju, jo ar to būs iespējams aizstāt sāli. Par kulinārijas jaunumu kļuvusi kaltēta selerija. To iespējams iegādāties veikalā jau gatavu, vai pagatavot mājās pašam. Lai to izdarītu, sagrieziet seleriju mazos gabaliņos un izlieciet to izkalst (var izmantot arī speciālo dārzeņu un augļu žāvēšanas aparātu). Gatavo produktu ieteicams uzglabāt stikla traukā un nepieciešamības gadījumā samalt kafijas dzirnaviņās.

Jebkuras garšvielas

… var aizvietot sāli. Nepieciešams iegādāties kvalitatīvus produktus, kas mūsu plašumu grādos diemžēl ir retums. Vienas no vislabākajām garšvielām ir kurkuma, oregano, timiāns un rozmarīns.

Sojas mērce

Sojas mērces sastāvā ir neliels sāls daudzums. Ja sojas mērci lietosiet kā piedevu dažādiem ēdieniem, jūs krasi samazināsiet ikdienā uzņemtās sāls daudzumu. Kad pirksiet sojas mērci, pārliecinieties, lai tās sastāvā nebūtu aromatizētāji un krāsvielas, turklāt mērces sastāvā noteikti nevajadzētu būt zemesriekstiem. Sojas pupiņas, kvieši, kukurūza, cukurs, sāls – tās ir dabiskās sojas mērces sastāvdaļas.

LASI VĒL: Kā no parastā sāls izveidot aizsardzību pret ļaunu aci, lāstu un sliktiem cilvēkiem

Pareiza pagatavošana

Centieties pēc iespējas biežāk gatavot tvaiku katlā vai uz grila, jo tādā veidā iespējams saglabāt produktu dabīgās garšvielas. Jau pēc neilga laika organisms būs pieradis pie šāda ēdiena un pārāk sālītos tas uzskatīs par negaršīgu.

Ceram, ka jums mūsu ieteikumi tiešām noderēs!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru