Steidzami atņemiet savam bērnam šo rotaļlietu! Ir pierādījumi, ka no tā iespējams nomirt!

Fidžeti jeb tā saucamie spineri ir pavisam jauns aizraušanās elements, kas uzradās teju no zila gaisa, taču ir jāzina, ka šai rotaļlietai (ja to tā var nosaukt) ir arī savas negatīvās puses.

Izrādās, ka šie nelielie diski ar gultņiem, kuros ir arī līdzsvara detaļas, kuras ietvertas plastmasas korpusā, dažos gadījumos satur svinu un dzīvsudrabu.

Protams, ne visi fidžeti ir dzīvībai bīstami. Taču galvenā problēma ir tāda, ka nekur nav reglamentēta šo priekšmetu ražošanu norma, tādēļ, lai atšķirtu kvalitatīvu produktu no lēta pakaļdarinājuma, būs diži jāpacenšas. Vairums gadījumu parasts pircējs nekādu atšķirību neredz.

Eiropas muitas kontroles pārstāvji pagājušajā nedēļā vien jau ir konfiscējuši vairāk nekā 200 tūkstošus šo populāro rotaļlietu, jo tās neatbilst Eiropas Savienības veselības un drošības standartiem.

Tamāra Rubina, kas ir ekoloģijas aktīvists, pārbaudīja vairākus paraugus un secināja:

“Diviem fidžetiem sastāvā netika atrasts svins, bet vienā bija ļoti liels daudzums svina un nedaudz dzīvsudraba. Taču tie fidžeti, kuros ir arī gaismas diodes saturēja lielā daudzumā gan svinu, gan dzīvsudrabu (svins bija 19000 miljondaļas, bet dzīvsudrabs – 1000 miljondaļu).

Šie dati ir biedējoši, jo drošs ierobežojums rotaļlietām, kas neradītu bērniem kaitējumu, ir tad, ja svina saturs ir mazāks par 90 miljondaļu, taču krāsa vien uz fidžeta saturēja 334 miljondaļu svina un 155 miljondaļu dzīvsudraba. Nekrāsotā metāliskā daļa tajā saturēja 1562 miljondaļu, bet dzīvsudrabs – 2452 miljondaļu!”

Rubina piebilst, ka vidējam patērētājam diez vai mājās atrastos rentgena luminiscējošs aparāts, lai to pārbaudītu, jo šī aparāta cena ir 50000 ASV dolāru.

Kurš to būtu domājis, ka mums 2017. gadā atkal būs jāsatraucas par svinu un dzīvsudrabu. Lai gan jau 2015. gadā bērnu rotaļlietās no Ķīnas tika atklāts azbests…

Lai vai kā, ļausim šim kļūt par iemeslu tam, lai cilvēki būtu daudz uzmanīgāki un nedotu saviem bērniem šādas rotaļlietas.

Noteikti dalieties ar šo informāciju arī ar citiem!

Avots: justfun.su

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru