Šis lētais līdzeklis apgriezis otrādi jūsu priekšstatu par mājsaimniecības vadīšanu. Kā soda izmainīja manu dzīvi

Mēs esam pieraduši, ka dzeramā soda ir lielisks mājas līdzeklis, kas var palīdzēt atrisināt dedzināšanas vai sadzeltējuša apģērba problēmu. Bet vēl to var izmantot arī, lai rūpētos par iemīļoto dārzu.

Miltrasa

Kad uz lapām parādās balta plēvīte, tas nozīmē, ka dārzā ir parādījusies miltrasa. Lai cīnītos ar to, pagatavojiet šķīdumu no 10 gramiem sodas un viena litra ūdens. Ielejiet to pulverizatorā un ik pēc 10 dienām apsmidziniet bojātos augus.

Nezāles

Zaļumi ir lieliski…ja vien tās nav nezāles, kuru dēļ dažreiz nav iespējams atšķirt dobi no zāliena. Lai tiktu vaļā no nezālēm, apberiet tās ar nelielu daudzumu dzeramās sodas.

Skudras

Tās ir ļoti noderīgas dabas līdzsvaram, bet tās reizēm diezgan nokaitina. To klātbūtni var novērst ar dzeramās sodas un pūdercukura maisījumu. Tā ir visai efektīva barjera.

LASI VĒL: Sagrieziet plastikāta pudeli strēmelītēs un pagatavojiet praktisku lietu mājai vai dārzam

Skabargas vai ērkšķi ādā

Kad jūs strādājat dārzā, neaizmirstiet uzvilkt cimdus, savādāk var viegli dabūt skabargu. Ja jūs jau nespējāt no tā sevi pasargāt, un nekādi neizdodas izvilkt skabargu, tad samitriniet bojāto vietu ar dzeramās sodas un pāris ūdens pilienu maisījumu, uzlieciet saiti un kādu laiku paturiet. Āda kļūs maigāka, un skabargu būs iespējams izņemt bez problēmām.

Tīri trauki

Lai trauki mirdzēti no tīrības, sasmērējiet to ar maisījumu, kas taisīts no dzeramās sodas, kartupeļu cietes un citronskābes. Kārtīgi noberzējiet netīrās vietas, un nomazgājiet ar ūdeni.

Cīņa ar traipiem

Dārzā neiztikt bez traipiem. Tā var būt zeme, zāle vai kafija, kuru jūs baudījāt atpūtas mirkļos. Visos šajos gadījumos palīdzēs dzeramās sodas un ūdens maisījums, kas ir lielisks traipu tīrītājs. Vajag vienkārši paturēt to uz apģērba pāris minūtes, un pēc tam noskalot.

Laputis

Šie parazīti ir dārzkopju šausmas. Bet nav obligāti jāizmanto ķīmiskās vielas, lai ar to cīnītos. Atšķaidiet divas tējkarotes sodas litrā ūdens un apstrādājiet bojātos augus

Avots: likeni.info

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru