Pagatavošana:
- Ņemiet dziļu veidni un izklājiet to ar cepamo papīru.
- Medu izkausējiet karstā ūdens peldē.
- Olu baltumus sakuliet, līdz iegūtas stingras putas.
- Sakultos olu baltumus pievienojiet siltam, izkausētam medum. Ar koka karotes palīdzību samaisiet viendabīgā masā.
- Masai jābūt staipīgai un karameles krāsā.
- Bļodai ar medus masu joprojām jāatrodas ūdens peldē. Turpiniet to maisīt, līdzko masa kļūst gaišāka un sabiezē – tās varētu būt aptuveni 45 minūtes.
- Pievienojiet masai klāt sasmalcinātas mandeles, sagrieztas žāvētas aprikozes, mazliet citrona miziņu.
- Turpiniet masu maisīt, kamēr tā būs kļuvusi teju pilnīgi balta. Ņemiet vērā, ka masu būs aizvien grūtāk maisīt.
- Masu lieciet veidnē, tās virsmu pārklāj ar cepamo papīru.
- Veidni lieciet atdzist sausā vietā, vēlams ļaut tai nostāvēt visu nakti.
- Kad nuga būs sastingusi, sagrieziet to garās strēmelēs. Nugu, vēlams ietītu cepamajā papīrā, var uzglabāt ledusskapī.
- Lai jums labi garšo!