Šīs 7 lietas rada kaitējumu organismam ne mazāk, kā smēķēšana. Tev jāizlemj, atteikties vai nē!

Mēs zinām visu par smēķēšanas: gan kā tas sabojā veselību un skaistumu, gan pie kādām saslimšanām noved. Mums skolā stāstīja par to katru gadu. Bet par citiem sliktiem paradumiem neviens nebija brīdinājis. No pirmā acu uzmetiena tie ir nevainīgi, bet kaitē ne mazāk kā smēķēšana. Viņi pasliktina mūsu dzīvi un var būt ne mazāk bīstami.

Slinkums.

Kustības trūkums — daudzu slimību cēlonis. Īpaši sēdošs dzīvesveids ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu. Tas arī negatīvi ietekmē metabolismu. Rezultātā var attīstīties aptaukošanās un ateroskleroze. Laika gaitā sāk ciest mūsu kaulu sistēma. Vēl jāpiebilst, ka mazkustīgs dzīvesveids negatīvi ietekmē smadzeņu darbību: parādās nespēks un bezmiegs, samazinās darba spējas un garīga darbība.

Ko darīt? Mazāk sēdēt mājās pie datora un televizora, vairāk staigāt, izmantot kāpnes un sportot.

Jāpiebilst, ka vingrināt vajag ne tikai ķermeni, bet arī smadzenes. Risiniet krustvārdu mīklas, prātu attīstošus uzdevumus un loģiskos testus. Lai saglabātu prāta skaidrību līdz sirmam vecumam, trenējiet smadzenes katru dienu.

Diētas.

Bieži cilvēki sēž uz diētas, neņemot vērā savu veselības stāvokli. Vēlāk viņi saņem ne tikai slaidu augumu, bet arī problēmas ar kuņģi un aknām. Kad cilvēks atsāk pilnvērtīgi ēst, liekie kilogrami atkal atgriežas. No tādām “šūpolēm”‘ var arī ciest sirds, locītavas un imunitāte.

Diētas var novest pie psihiskām problēmām. Ja pārāk aizraujas ar diētām, tas palielina stresu, kas noved pie garastāvokļa pasliktināšanos un nervu sabrukumiem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru