Šīs 7 lietas rada kaitējumu organismam ne mazāk, kā smēķēšana. Tev jāizlemj, atteikties vai nē!

Bieža atrašanās saulē vai izvairīšanās no tās.

Ilgstoša un bieža sauļošanās rezultātā, var ne tikai iegūt iedegušu ādu, bet arī var iegūt ādas vēža rašanos. Tāpēc no aktīviem saules stariem vajadzētu izsargāties.

Starp citu, ultravioletie stari kaitīgi arī acīm. Tāpēc vajag iegādāties kvalitatīvas aizsargbrilles.

Bet slēpties no saules un arī nevajag, jo tās staru iedarbībā veidojas D vitamīns. Tā trūkums organismā var veicināt

krampjus, sāpes locītavās, vispārēju vājumu. Ilgstošs D vitamīna deficīts var izraisīt krūts vēzi, artrītu, astmu, sirds slimības.

Bezmiegs un pārāk ilga gulēšana.

Pārāk garš un arī īss miegs var novest pie dažādām saslimšanām: paaugstināta asins spiediena, cukura diabēta, sirds un asins vadu saslimšanām. Tas savukārt izraisa agro nāvi. Ideālais gulēšanas ilgums — no 6 līdz 8 stundām diennaktī.

Trekns ēdiens.

“Uz pannas vārās jūsu nāve”, — teica amerikāņu dietologs Pols Breggs. Un viņam ir taisnība. Cepšanas rezultātā mainās eļļas molekulārā struktūra. Viņi iziet cauri oksidēšanās un veido aldehīdus. Savukārt to patēriņš saistīts ar paaugstinātu sirds un asinsvadu slimību un vēža attīstības risku.

Pesimisms.

Cilvēki, kuri redz tikai negatīvo visā pasaulē, dzīvo mazāk nekā tie, kas ir pilni optimisma. Un viss ir tāpēc, ka viņi asi reaģē uz stresu. Psiholoģe Lora Kabzanski 10 gadus pētīja optimismu un tā ietekmi uz cilvēka organismu. Zinātniece konstatēja, ka sirds slimību attīstības risks ir daudz mazāks pozitīvi noskaņotiem cilvēkiem.

Tāpat cilvēki, kas ir noskaņoti uz labu, daudz retāk slimo un ātrāk atveseļojas nekā pesimisti.

Vientulība.

Zinātnieki salīdzina vientulību ar smēķēšanu un aptaukošanos. Viņi saka, ka tas ne mazāk kaitē veselībai. Zinātniski pierādīts, ka sarunas pagarina mūžu un palielina laimes hormona līmenis asinīs. Turklāt nav svarīgi, cik jums ir draugu, galvenais — kādi. Piezvaniet viņiem tūlīt pat!

Atbrīvojieties no kaitīgiem ieradumiem, lai varētu nodzīvot ilgāku un laimīgāku mūžu. Un neaizmirstiet padalīties ar šo sarakstu ar draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru