“Siltais saldējums” – kārums bērniem, pagatavots mājas apstākļos

Piena diētiskais deserts gatavojas ātri un vienkārši, bet iznāk īsts gardums bērniem un pieaugušajiem.

Tas ir garšīgs, bet galvenais dabisks, piena suflē, kuru var pasniegt ne tikai kā desertu, bet arī ielikt pāris karotes kafijā, iznāks garšīgs kafijas dzēriens.

Mana draudzene, kurai bieži slimo mazbērni, gatavo tiem tādu  suflē un dēvē to  par „siltu saldējumu”— jā, jā, nebrīnaties, garšas ziņā tas atgādina plombīru. Bet sastāv no kefīra un krējuma.  Ļoti interesanta recepte: nogaršojot šādu suflē, ne katrs var saprast, ka tas ir pagatavots no kefīrs. Tātad sākam.

Sastāvdaļas:

  • kefīrs — 0,5 l,
  • netrekns krējums — 1/3 glāzes,
  • cukurs — 1/4 — 1/2 glāzes,
  • želatīns — 1 ēd. k. ,
  • vaniļas cukurs — 0,5 paciņas.

Pagatavošana:

Želatīns uzbriedināt nelielā daudzumā ūdens, un tad ūdens peldē izšķīdinām to. Ļaujam atdzist. Sajaucam kefīru, krējumu, cukuru (parasto un vaniļas) un aptuveni 3 minūtes ar mikseri saputojam. Nepārtraucot putot ielejam masā atdzisušu želatīnu un turpinām putot vēl 3 minūtes. Uzreiz salejam iegūto masu trauciņus vai veidnēs un noliekam ledusskapī līdz sabiezēšanai (parasti 2-4 stundas).

Gatavam desertam var pievienot ogas, riekstus, rīvētu šokolādi, vienalga, kas garšo,  un pasniegt galdā. Tāpat var samazināt kefīra daudzumu un pievienot jebkuru ogu sulu, nemainot kopējo šķidruma daudzumu. Tad sanāks piena – ogu suflē.

Ļoti, ļoti patīk šī recepte! No parastiem produktiem sanāks īsts gardums. Pirmo reizi labāk pievienot 0,5 glāzes cukura, lai izvērtētu šāda deserta garšu — viņš iznāks saldāks, es pievienoju 1/3 glāzes cukura — tad ir patīkama salden–skābena  garša, kas atgādina saldējuma garšu.

Pārsteidzoši:

Pievienojot to kafijā, suflē turpina uzvesties kā saldējums, kaut gat tā sastāvā ir kefīrs, kas karstā šķidrumā parasti veido pārslas. Te tas nenotiek. Un tikai, kad beidz dzert kafiju tases dibenā ir pavisam neliels daudzums deserta.

Laika pagatavošanai aiziet pavisam maz — ne vairāk kā 10 minūtes, bet cik patīkami iepriecināt savus tuviniekus!

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru