Sieviete gandrīz palika bez kājām kosmētiskas procedūras dēļ. Šo procedūru veic teju katra sieviete

Dana Sedžuika no Floridas, ASV, dalās ar savu briesmīgo stāstu, kuru vajadzētu dzirdēt ikvienai sievietei. Šīs dienas stāsta varone gandrīz palika bez kājām kādas kosmētiskas procedūras dēļ – viņa vienkārši noskuva kājas un bikini zonu!

Kad Dana bija nopirkusi jaunu skuvekli un skuva savu bikini zonu, viņa nejauši sagriezās. Sievietei uz kājām teju tūlīt uzmetās sarkani izsitumi, kas drīz vien kļuva tumšāki infekcijas ievazāšanas dēļ. Slimība zināma kā nekrotizējošais fascīts, kas zināma arī kā miesas ēdoša slimība vai miesas ēšanas baktērijas izplatīšanās sindroms.

Danu nekavējoties aizveda uz slimnīcu, kur ārsti sāka atdalīt viņas pūstošo ādas slāni. Procedūras laikā sievietei attīstījās sepsis (asins saindēšanās) un viņa iekrita komā. Pēc tam, kad Danas nieres atteicās un sirds četras reizes pārtrauca darboties, viņai tomēr izdevās izdzīvot. Ārsti apgalvoja, ka viņas iespēja izdzīvot bija tikai aptuveni 30%.

“Tāpat kā lielākā daļa sieviešu, arī es centos savu bikini zonu uzturēt vislabākajā kārtībā,” tā mums saka Dana. “Es noskuvos kā jau parasti to darīju, taču pēc pāris dienām pamanīju ka tur radušās pumpiņas visu laiku turpināja asiņot. Īsti nemaz nepievērsu tam uzmanību, jo man bieži pēc skūšanās mēdz iekaist āda. Pat iedomāties nevarēju, ka tas man varētu man izmaksāt dzīvību!”

Kad Dana pirmo reizi pēc visa notikušā ieraudzīja savas kājas, viņa bija ļoti šokēta. “Tas bija briesmīgi – mani muskuļi bija bojāti, ādas vietā pie cirkšņa man bija caurums gandrīz līdz pašam kaulam. No redzētā man gandrīz palika slikti. Es gan saprotu, ka patiesībā viss varēja beigties daudz bēdīgāk. Zaudēt kājas bija tik pat viegli, kā dzīvību.”

Dana sešas nedēļas pavadīja slimnīcā, tikai tad viņu no tās izrakstīja laukā. Tuvāko pāris gadu laikā viņa piedzīvoja 21 operāciju, lai uzlabotu kāju ārējo izskatu un ādas kvalitāti uz kājām. “Es vairs neizskatījos pēc sevis, taču ar vīra atbalstu es spēju nostāties atpakaļ uz savām kājām un saprast, cik ļoti man paveicās, ka vispār izdzīvoju.”

Nekrotizējošs fascīts – pazīstams arī kā miesu ēdošā slimība, var ātri izplatīties ķermenī, iznīcinot mīkstos audus un atklājot skatam infekcijas skartus jēlumus, ko vairs neklāj āda. Šī slimības iznīcina pilnīgi visus tās skartos audus.

Viens no inficēšanās veidiem var būt vaļēja brūce vai jebkādi citi ādas bojājumi. Palīdzēt var brūču kārtīga dezinfekcija, īpaši gadījumos, kad tajās iekļuvuši netīrumi vai uz ielas sastopamie putekļi.

Slimība bieži mēdz būt arī letāla, tādēļ līdzko rodas aizdomīgs apsārtums, nekavējoties jādodas pie ārsta.

Tiem, kas ir vecāki par 50 gadiem vai slimo ar cukura diabētu, vajadzētu daudz nopietnāk attiekties pret dažādām brūcēm un gļotādas bojājumiem, jo tie var būt pat bīstami veselībai.

Kā redzat, pat visbanālākā procedūra var novest pie tik smagām sekām, tādēļ vienmēr esiet uzmanīgi, saudzējiet sevi un esiet veseli!

Neaizmirstiet padalīties arī ar saviem draugiem!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru