Teju 75% sieviešu nezina, ka no šiem matiņiem atbrīvoties nedrīkst!

Saskaņā ar NHS (National Healt Service – Nacionālais veselības dienests) veiktajiem pētījumiem, aptuveni 75% sieviešu līdz ar vecumu sāk aizvien biežāk sūdzēties par matiņu daudzumu pieauguma, īpaši pēc menopauzes.

Uz zoda esošie matiņi ieņem pirmo vietu šajā sarakstā. Tie uzrodas estrogēna līmeņa samazināšanās rezultātā. Ģenētiķi apstiprina – ja jūsu mammai uz zoda sāk augt matiņi, tad šāda iespēja pastāv arī jums.

Kā labāk atbrīvoties no nepievilcīgajiem matiņiem uz zoda? Eksperti apgalvo, ka viena vai divu matiņu gadījumā tos droši var vienkārši izraut laukā.

Pirms procedūras obligāti ar siltu ūdeni nomazgājiet sejas ādu, jo tas palīdzēs paplašināt matu folikulas daļu, veicinot daudz nesāpīgāku mata izraušanas brīdi. Lai novērstu iekaisuma draudus, pēc katras procedūras pinceti nomazgājiet ar siltu ziepjūdeni, nosusiniet to un pēcāk arī uzglabājiet sausā vietā.

Sirmie mati

Daudzi domā, ka sirma mata izraušanas gadījumā vietā atkal izaugs sirms mats, taču patiesībā tādā veidā iespējams traumēt mata folikula, kā rezultātā vietā var vispār nekas neataugt. Galu galā šādas darbības var novest līdz pilnīgai matu izkrišanai. Risinājums ir jūsu rokās.

Degunā esošie matiņi

Degunā esošie matiņi mums ir nepieciešami, lai filtrētu gaisu no ieelpas laikā iegūtajiem mikrobiem. Tur esošie matiņi neļauj mūsu organismā iekļūt kaitīgajām baktērijām vai mikrobiem, pasargājot no kaitēkļiem tā saucamajā “bīstamajā trīsstūrī” – vieta starp mūsu muti un degunu, kurai cauri iet asinsrite, kas taisnā ceļā dodas uz galvas smadzenēm. Ja gadījumā tur iekļūst baktērijas, iespējams iegūt ļoti bīstamas infekcijas, kā bakteriālo meningītu. Tieši tādēļ, ja gadījumā esat ļoti nepacietīgi atbrīvoties no degunā esošajiem matiņiem, dariet to ārkārtīgi uzmanīgi.

Dzimumzīmes

Daudzi uzskata – ja atbrīvojas no matiņa uz dzimumzīmes, tas var palielināt iespēju rasties ļaundabīgam audzējam, taču šim faktam nav zinātniska pamatojuma. Taču viens gan ir iespējams – ir iespējams ievazāt tādā veidā infekciju, tai pāri pārklāsiet krevele, kas vizuāli izskatīsies daudz uzkrītošāka par nu jau izrauto matiņu.

Padusēs esošie matiņi

Eksperti apgalvo, ka atbrīvošanās no padusēs esošajiem matiņiem nav viena no labākajām idejām. Taču vislabākais ieteikums ir matiņu noskūšana vai noņemšana ar lāzerepilatoru, jo tas būs daudz drošāk, nekā izraušana ar visu mata folikulu – tādā veidā mati var ieaugt un pēcāk ataugt vēl vairāk.

Cukura depilācija mājas apstākļos – atbrīvošanās no matiņiem uz visiem laikiem

Pavisam nesen lielu popularitāti ieguva depilācija ar cukuru jeb plašāk zināms kā šugarings (no angļu vārda “sugar” – “cukurs”). Tā pamatā ir biezs cukura un ūdens maisījums, kuru uzklāj uz ķermeņa daļas, kurai nepieciešama atbrīvošanās no matiņiem. Tos pēc tam atdala līdz ar uzklāto masu. Metode ir ļoti laba tādēļ, ka tajā izmantojamās sastāvdaļas ir viegli un brīvi pieejamas, turklāt tās ir dabīgas. Procedūru iespējams veikt patstāvīgi arī mājās un tās efekts saglabājas līdz pat divām   nedēļām. Jo biežāk tiek izmantots šugarnigs, jo lielāka iespēja, ka ar laiku matiņi sāks ataugt aizvien mazāk un aizvien plānāki, gaišāki.

Pateicoties šiem vienkāršajiem ieteikumiem, esam pārliecināti, ka zināsiet, kurus matiņus nepieciešams izraut un kurus nē, turklāt nenodarot pāri savai veselībai.

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru