Sieviete atstāja dēlu mašīnā, kamēr aizgāja iepirkties. Atgriezusies viņa pārdzīvoja savas dzīves lielāko traģēdiju!

Tu droši vien es pamanījusi, ka temperatūra automašīnas salonā vienmēr ir augstāka nekā ārpusē pat tad, ja laiks ir salīdzinoši vēss. Bet karstumā mašīnā pat pieaugušajam nav iespējams justies komfortabi bez kondicioniera.

Ko tur vēl runāt par bērniem: viņu organisms ir mazāk spējīgs pielāgoties karstumam, kā tas ir ar pieaugušajiem, un bērna ķermenis uzkarst 3 – 5 reizes ātrāk.

Katrs domā, ka aizejot uz 10 minūtēm savās darīšanās, ar bērnu vai mājdzīvnieku nekas nevar notikt. Diemžēl ir pietiekoši daudz šādu gadījumu ar letālu iznākumu. Tāpēc šodien mūsu redakcija ar reāliem pētījumiem tev pastāstīs, kāpēc nedrīkst atstāt bērnus un dzīvniekus karstā vasarā mašīnā. Pētījumus veica sociālās sfēras darbinieki un mediķi. Kā arī par to, kāda veida pirmā palīdzība ir jāsniedz karstuma dūriena gadījumā.

Bērnu drošība automašīnā

Mēs tev nestāstīsim, kas notiek ar organismu, kādi procesi tiek traucētu un tā tālāk. Mēs tev pastāstīsim par vienu eksperimentu, kas uzskatāmi parādīs, kas notiek automašīnas salonā, kas pa dienu atrodas saulē.

Pētnieki uz automašīnas aizmugurējā sēdekļa, kur parasti atrodas mājdzīvnieks vai bērns, novietoja pannu ar jēlu olu. Blakus neaizmirsa novietot termometru, lai redzētu, līdz kādai temperatūrai uzkarst automašīna.

Lūk, kas notika ar olu burtiski 3 – 4 minūtes pēc eksperimenta sākuma. Ir jāatzīmē, ka logs palika nedaudz atvērts, bet šie 1- 2 centimetri nenodrošina normālu automašīnas salona vēdināšanu.

Saule nebija pārlieku aktīva, bet tas netraucēja pagatavot omleti no automašīnas salona karstuma. Ēdiena pagatavošanai bija nepieciešamas mazāk nekā 15 minūtes. Tāda vide var izraisīt galvas smadzeņu darbības traucējumus vai arī nāvi no karstuma dūriena.

Iespējams, ka tas nav slikts brokastu pagatavošanas veids, esot ceļā, bet atstāt bērnu šādos apstākļos nedrīkst. Termometrs rāda, ka temperatūra sasniegusi vairāk nekā 50 grādus! Lai gūtu vieglu karstuma dūrienu, bērnam pietiek vien ar 10 minūtēm! Gulošs bērns atrodas tieši tādās pašās briesmās, kā nomodā esošs. Atrašanās karstā salona var mazulim beigties fatāli – automašīnā temperatūra tveicē ātri uzkarst līdz pat 80°С.

Tāpat mēs neieteiktu likt pārāk lielas cerības uz kondicionieri, jo bērnu pirkstiņiem patīk paspaidīt dažādas podziņas. Tāpat ir ar dzīvniekiem – viena neveikla kustība var izslēgt atvēsināšanas sistēmu.

Ja tu joprojām domā, ka tas viss ir muļķības, ka ir stulbi bērnu salīdzināt ar olu, tad noskaties šo video. Sieviete uz 15 minūtēm aizgāja iepirkties, atstājot mazuli mašīnā. Atgriežoties viņas šausmām nebija gala.

Lai arī šis video ir tikai inscenējums, bet tas ir balstīts uz patiesiem notikumiem. Nepielaužama statistika ziņo, ka tikai ASV vien šādas situācijas paņem viena bērna dzīvību ik pēc 10 dienām.Tādā nenormālā karstumā tādi gadījumi arī nav retums.

Mēs ceram, ka tu nekad neatkārtosi šādas kļūdas. Bērni un dzīvnieki ir neaizsargāti – viņi nevar izsist durvis vai arī pasaukt palīgā. Bet, ja tāda situācija ir notikusi, tad ir jāsniedz pirmā palīdzība karstuma dūriena gadījumā. Nekavējoties izņem cietušo no paaugstinātas temperatūras zonas un izsauc ātro palīdzību. Izģērb viņu, aplej ar vēsu ūdeni un uzliec aukstu kompresi. Dod padzerties ūdeni.

Sargi savu tuvinieku veselību un dzīvību! Un neaizmirsti padalīties ar šo noderīgo informāciju ar saviem draugiem!

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru