Spirts, ūdens un viena slepena sastāvdaļa…Ērces bēg prom uz visām debess pusēm!

Vasaras atpūtas mīļotāji zina, ka, atrodoties dabā, ir jābūt maksimāli acīgam. Tāpēc mūsu redakcija steidz padalīties ar noderīgiem padomiem, kā arī ar patiesi iedarbīga pretērču līdzekļa recepti!

Kā pasargāties no ērcēm

  1. Par piknika vietu jāizvēlas skujkoku meži (tāds lēmums pilnībā izslēgs iespēju sastapt ērci). Dodoties uz lapu un jauktu koku mežu, ir jāpievērš uzmanība sausiem un saulainiem laukiem. Labāk izvairīties no augstiem krūmājiem, aizaugušu un mitru zāli un purviem.
  2. Pirms došanās uz dabu vajag parūpēties par piemērotu tērpu: īsi šorti, T-krekli un maikas labāk pietaupīt piemērotākam gadījumam. Labāk dodiet priekšroku sporta tērpam ar rāvējslēdzēju un garajām zeķēm.
  3. Saskaņā ar statistiku visvairāk no ērču kodumiem cieš tādas ķermeņa daļas kā kakls, vēders un cirkšņi. Tāpēc šīs daļas ir vēl rūpīgāk jānoklāj.
  4. Pirms došanās atpūtā, vajag kārtīgi piesūcināt apģērbu ar speciālu kukaiņus atbaidošu līdzekli, kā arī uzklāt preparātu uz atklātajām ķermeņa vietām.
  5. Tāpat pārdošanā ir speciāli apģērbi. Tie ir sava veida aizsargapģērbs ar blīvām, elastīgām manžetēm uz rokām un biksēm.
  6. Atgriežoties mājās ir pilnībā jāizģērbjas un jāapskata ķermenis, vai uz tā nav minētie parazīti. Apģērbu vēlams izpurināt un izmazgāt karstā ūdenī.
  7. Ieraugot ērci mājās, nepieciešams steidzami to nospiest. Kaitēkļa cietā apvalka dēļ to nav nemaz tik viegli atbruņot.

Ja tu esi ķīmisko kukaiņus atbaidošo līdzekļu pretinieks, tad pamēģini mājās pagatavot šo vienkāršo līdzekli, kam ir tikai trīs sastāvdaļas.

SASTĀVDAĻAS

  • 2 tējkarotes ģerānijas ēteriskās eļļas
  • 2 tējkarotes medicīniskā spirta
  • 1 glāze ūdens

PAGATAVOŠANA

  1. Samaisi visas sastāvdaļas nelielā flakonā ar izsmidzinātāju.
  2. Izmanto līdzekli, katru stundu apsmidzinot apģērbu un atklātās ķermeņa daļas.

Ja tev nav paveicies, un ērce jau ir paspējusi kāri iekosties ādā, tad noskaties meistarklasi, kas palīdzēs ātri izvilkt nelieti.

Lai tev droša atpūta dabā! Neaizmirsti pastāstīt saviem draugiem par šiem noderīgajiem padomiem.

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru