Šie padomi būs vērtīgi visiem, kuriem patīk runāt pašiem ar sevi. 10 fakti, kas pierāda, ka to vajag darīt

  1. Tas palīdz daudz ātrāk atrast dažādas lietas

Pavisam nesenā pētījumā atklājās, ka runāšana pašam ar sevi palīdz daudz ātrāk mums atrast dažādas lietas. Līdzko cilvēki skaļi sauca lietu, kuru bija pazaudējuši, to izdevās atrast daudz ātrāk nekā tiem, kas tā nedarīja.

Tādēļ nebrīnieties nākošreiz, kad meklēsiet savu telefonu, ka runāšana pie sevis palīdzēs to atrast daudz ātrāk.

  1. Tas palīdz sasniegt mērķus

Pat visparastākie darbi un mērķi ir vieglāk sasniedzami un paveicami, ja jūs runāsiet paši ar sevi. Sākot ar nepieciešamā produkta meklēšanu veikalā līdz pat dažādu pienākumu uzskaitīšanas darbā – psihologi apgalvo, ka runāšana pašiem ar sevi palīdz jums vizualizēt dažādu notikumu atrisināšanos un to attīstības gaitu.

  1. Tas samazina stresu

Nākošreiz, kad izjutīsiet lielu stresu, pamēģiniet skaļi ar sevi runāt. Tas ir lielisks veids, kā tikt galā ar stresu un nemieru, palīdzo samazināt dzīvē esošās grūtības.

Jūs šādā veidā mēģināt pārkāpt sev pāri – jūsu balss radītā skaņa spēj palīdzēt paaugstināt ticību sev un saviem spēkiem. Galu galā jūs neuzkrājat sevī visas emocijas (jo izrunājat tās skaļi), kas var palīdzēt jums tikt galā ar stresa situācijām.

  1. Tas palīdz jums patstāvīgi tikt galā ar problēmām

Cilvēki, kas paši ar sevi runā, kopumā daudz veiksmīgāk tiek galā ar dažādām problēmām nekā tie, kas tā nedara. To var skaidrot šādi: līdzko savas problēmas izstāstāt draugiem/ paziņām/ radiem, jūs kļūstat atkarīgi no viņu viedokļa un viņu spējas atrisināt jūsu problēmas.

Ja jūs apspriedīsiet problēmas paši ar sevi, jūs būsiet atkarīgi tikai no sevis. Turklāt klausīšanās paša balsī sniedz pārliecību un paaugstina problēmu risināšanas efektivitāti.

  1. Jūs daudz labāk izzināt sevi

Piemēram, jums ir kaut kādas domas, kuras vēlaties izteikt savam kolēģim. Taču parasti tas, ko sakāt paši sev, atšķiras no tā, ko pasakāt viņam.

Reizēm, kad runājat pie sevis pirms kaut kādas tikšanās, jūsu sacītais krasi atšķiras no tā, ko reāli dzīvē pateiksiet. Papētiet, kādi jūs kļūstat šādās situācijās, jo ir iespējams atklāt daudz jauna!

  1. Tas paaugstina pašvērtējumu

Kādēļ gaidīt komplimentus no malas, ja ir iespējams pateikt tos pašam sev?

Piemēram, jūs pārliecināti pagājāt garām saldējuma stendam, jo esat nolēmuši tievēt. Vai tad jūs neesat pelnījuši uzslavas? Pasakiet paši sev: “Es ar tevi lepojos!”

Pozitīvi vārdi, kas tiek izsteikti skaļi, paši par sevi var nostiprināt padarītā darba kvalitāti un vēlmi darīt vēl un vēl. Negaidiet komplimentus no citiem un nekritizējiet sevi. Izsakiet sev uzslavas skaļi un jūsu pašvērtējums jums par to pateiksies!

  1. Tas stimulē intelekta attīstību

Skaļa runāšana pašam ar sevi var uzlabot intelektuālās spējas, organizējot savas domas un koncentrējoties svarīgiem uzdevumiem. Īsumā – ļoti svarīgi ir ar cieņu izturēties pret sevi brīžos, kad skaļi pie sevis runājat.

Izvairieties no negatīvām frāzēm, kā “Tāda idiote!” – labāk tādus vispār nelietot. Runājiet ar sevi kā ar labāko draudzeni.

Noteikti dalieties ar šo rakstu!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru