Šie ieradumi negatīvi ietekmē jūsu nieru veselību. Aizdomājaties, kamēr nav par vēlu!

Ne velti tautā ir tāds sakāmvārds: „Par vēlu dzert BORŽOMI, kad jau nieres atteicās”. Šis orgānu pāris darbojas līdz nodilumam: kad nieru funkcija tiek samazināta līdz 20%, viņas joprojām spēj uzturēt pilnvērtīgu dzīvi. Tāpēc grūti atpazīt nieru saslimšanu agrā stadijā, bet tas ir tiešais drauds visam organismam.

Atceries, ka nieru slimības — ir  „klusās slepkavas”, jo tās attīstās pakāpeniski un ilgi neliek par sevi manīt. Nieru sagrūšanas cēloņi ir mūsu izplatītie  paradumi.

LASI VĒL: 2 gadus vecam mazulim ir vajadzīgas jaunas aknas paracetamola pārdozēšanas dēļ. Nabaga bērns!

Pāratdzišana

Ilga uzturēšanās aukstumā bieži rada problēmas ar nierēm. Viegls apģērbs aukstajā laikā, sēdēšana uz aukstas virsmas, slapjās kājas — tas var izraisīt iekaisumu. Bet tas ir liels risks mūsu veselībai.

Saaukstēšanās

Dažreiz mēs ignorējam saaukstēšanos un nepaņemam slimības lapu. Mums šķiet, ka pāris tablešu un ārstniecības tēja, dabūs mūs uz kājām. Taču pārstaigāt saaukstēšanos — lielākā kļūda! Pavirša attieksme pret sevi slimības laikā negatīvi ietekmē nieru darbību.

Pārāk liela pretsāpju līdzekļu lietošana

Ir cilvēki, kuri riekšavām rij tabletes, lai remdētu vismazākās sāpes. Šim jautājumam vajadzētu pieiet saprātīgi, jo visiem medikamentiem ir blakusefekti. Visbiežāk no tiem cieš nieres.

Atteikšanās no pienācīgas ārstēšanas.

Signāls par nieru saslimšanu var būt raupja āda  un plaisas uz papēžiem. Savlaicīgi ārstē angīnu, kariessu, haimorītu, jo šīs slimības var izraisīt nieru iznīcināšanas procesu. Liekais svars un aizcietējumi arī var izraisīt iznīcinošu iedarbību.

Pārēšanās.

Pārēšanās kaitējums ir organismam acīmredzams. Nieres kļūst par ķīlniekiem mūsu kuņģa iegribām, un tas negatīvi ietekmē viņu veselību. Ir svarīgi ne tikai kontrolēt apēstās barības daudzums, bet arī  to, ko, tu ēd.

LASI VĒL: Avokado atstāj labvēlīgu ietekmi uz smadzenēm un uz cilvēkiem ar lieko svaru

Paaugstināts asinsspiediens

Hipertonijas gadījumā, asins nierēs cirkulē savādāk, un tās pienācīgi ne filtrē toksīnus. Tāpēc nieres lēnām sāk atrofēties, kas var pāraugt ļoti nopietnās problēmās. Regulāri mēri spiedienu, lai izvairītos no sarežģījumiem.

Zinot, kādi paradumi iznīcina nieres, tu spēsi novērst to darbības pasliktināšanos un slimību attīstību. Ved veselīgu dzīvesveidu, ēd nierēm veselīgus produktus un rūpējies par sevi!

Avots: zacep.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru