Avokado atstāj labvēlīgu ietekmi uz smadzenēm un uz cilvēkiem ar lieko svaru

Pavisam nesen zinātnieki ir uzzinājuši, ka smadzenēm ļoti labvēlīgs ir avokado. Tas ir nepieciešams arī cilvēkiem ar lieko svaru. Šis auglis palīdz uzlabot modrību un koncentrēšanās spējas.

Ja katru dienu lietosiet avokado, jūs varēsiet uzlabot smadzeņu darbību. Turklāt rezultāti ir vērojami arī cilvēkiem ar aptaukošanos. Pētījuma gaitā pie šāda secinājuma nonākuši zinātnieki no Amerikas Savienotajām Valstīm.

LASI VĒL: Tikai viens kauliņš, un nieres ir brīvas no akmeņiem. Sena indiešu recepte

Kāpēc avokado ir tik noderīgs dažāda vecuma cilvēkiem? Avokado satur lipekli. Tas ir diētisks komponents, kas ir ļoti noderīgs cilvēka kognitīvajai darbībai. Jau iepriekš speciālisti veikuši pētījumus par eksotiskā augļa ietekmi uz pieaugušajiem un bērniem, bet iepriekš nav veikti pētījumi par augļa ietekmi uz lieko svaru un smadzenēm.

Kāds eksperiments tika veikts? Tagad šāds eksperiments tika veikts Ilinoisas universitātē. Tajā piedalījās vairāk nekā 80 cilvēku ar lieko svaru. Cilvēku novērošanas process ilga divpadsmit nedēļas. Visus eksperimenta dalībniekus sadalīja divās grupās. Abās grupās cilvēkiem tika dota pārtika ar vienādu daudzumu makroelementu un kaloriju. Taču pirmās grupas uzturā obligāti tika izmantots svaigs avokado. Otrās grupas ēdienkartē avokado netika izmantots. Eksperimenta sākumā un pēc tā pabeigšanas cilvēkiem bija jāveic trīs testi. Testos tika noteikta luteīna koncentrācija smadzenēs.

LASI VĒL: Neignorējiet šos simptomus – tie jūs brīdina par briesmām

Eksperimenta rezultāti un ekspertu ieteikumi: Pētījuma rezultātā kļuva skaidrs, tas ka, ja cilvēku uzturā tiek pievienots avokado, viņi kļūst daudz uzmanīgāki. Tā pat arī cilvēki, kas piedalījās pētījumā daudz labāk koncentrējās uz noteiktu uzdevumu risināšanu, vienlaikus mazāk uzmanības pievēršot traucējošajiem faktoriem. Tāpēc eksperti iesaka vismaz vienu reizi dienā ēst avokado.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru