Sešu bērnu mamma paskaidroja, kāpēc vīrieši ir visu nevēlamo grūtniecību iemesls, un viņas ieraksts uzcēla kājās visu internetu

Amerikāniete Gabriela Stenlija Blēra, 44 gadus veca sešu bērnu mamma no Ouklendas, padalījās ar savu viedokli kuteklīgajā tēmā par neplānotām grūtniecībām. Pēc viņas domām, tā vienmēr ir vīriešu vaina, un viņu pierādījumu bāze ir pārliecinājusi daudzus, kā arī sacēlusi kājās visu internetu. Ieraksts ir savācis 185 tūkstošus “patīk” un vairāk nekā 72 tūkstošus retvītus.

“Es esmu sešu bērnu mamma, un es esmu mormone. Es saprotu, cik daudz apkārt ir abortu, reliģiju un tamlīdzīgu lietu. Esmu dzirdējusi, kā vīrieši attaisno sieviešu tiesības, bet esmu pārliecināta, ka vīriešiem absolūti nav nekādas intereses pārtraukt abortus. Lūk, kāpēc…

Ja tu vēlies pārtraukt abortus, tev ir jāpārtrauc nevēlama grūtniecība. Bet vīrieši par 100 % ir atbildīgi par nevēlamajām grūtniecībām. Nē, patiešām. Varbūt jūs padomāsiet: ir atbildīgi abi! Un jā, divi cilvēki ir atbildīgi par apzinātu grūtniecību.

Bet VISAS nevēlamās grūtniecības izraisa vīriešu bezatbildīga ejakulācija. Punkts. Neticiet? Ļaujiet paskaidrot. Sāksim ar to: sieviete var palikt stāvoklī tikai 2 dienas mēnesī. Un tas ir noteiktu gadu laikā. Tātad: sieviete var palikt stāvoklī 24 dienas gadā. Bet vīrietis var apaugļot sievieti 365 dienas gadā. Patiesībā, ja tu esi vīrietis ar ejakulāciju vairākas reizes dienā, tad tu tikpat daudz reižu var kādu apaugļot. Teorētiski vīrietis var izraisīt vairāk kā tūkstoš nevēlamas grūtniecības vien viena gada laikā.

Un, lai arī viņu sperma kļūst sliktāka gadu gaitā, vīrieši tik un tā var izraisīt nevēlamu grūtniecību, sākot ar savu dzimumnobriešanu līdz pat nāvei. Tā kā sākot ar šo elementāro bioloģiju + kalendāru, ir pavisam skaidrs, ka pie vainas ir vīrieši.

Bet, kā ir ar kontracepciju? Ja sieviete nevēlas riskēt ar nevēlamu grūtniecību, kāpēc gan viņai neizmantot kontracepciju? Ja sieviete zina, kā veikt abortu, tad ir dabiski, ka viņa arī izsargāties, vai ne? Labi jautājumi.

Mūsdienu kontracepcijas līdzekļi laikam ir lielākais pēdējās simtgades izgudrojums, un es par to esmu ļoti pateicīga. Bet tie ir arī brutāli. Blakusefekti daudzām sievietēm ir šausmīgi kaitīgi. Tik ļoti, ka tad, kad tika izgudrota orālā kontracepcija vīriešiem, tā vispār netika atbalstīta…

…blakusefektu dēļ. Un šo blakusefektu saraksts bija vien 1/3 no sieviešu orālās kontracepcijas zināmo blakusefekta skaita.

Par šo tēmu var vēl ilgi un daudz runāt, bet es vienkārši vēlos parādīt (ja jūs nezinājāt), ka gan sabiedrībai, gan arī mums nav nekas pretī, ja cieš sievietes – fiziski, vai psiholoģiski, ja vien tas vienkāršo dzīvi vīriešiem.

Bet ir arī labās ziņas, vīrieši: pat ar visiem briesmīgajiem blakusefektiem, sievietes tik un tā ir gatavas izmantot kontracepciju. Diemžēl, tas ir grūtāk, nekā tam būtu jābūt. Kontracepcijas varianti sievietēm tiek izsniegti pēc receptes un ārsta nozīmējuma. Un tas nav bezmaksas, un bieži vien nav arī lēti.

Patiesībā daudzi cilvēki cenšas kontracepciju padarīt vēl dārgāku, panākot, lai apdrošināšanas kompānijas tās nesegtu. Un arī izmantot orālo kontracepciju sievietēm nav viegli, to nevar izdarīt pēdējā brīdī. Un tā neiedarbojas acumirklī.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru