Saudzīga matu krāsa – vai tas maz ir iespējams? Ar šo recepti jā!

Biešu un burkānu sula

Gan bietes, gan burkāni spēj atjaunot sarkanu matu toni. Varat tos izmantot gan atsevišķi, gan kopā – uzklājiet vienu glāzi šo dārzeņu sulas uz matiem, tad ietiniet tos un ļaujiet dabīgajai krāsai iedarboties vismaz stundu. Pēcāk izmazgājiet matus ar ūdeni.

Henna

Hennu jau sen lieto pagaidu tetovējumu veidošanā un matu krāsošanā. Tas ir pigments, ko iegūst no hennas auga. Ar tā palīdzību matus var nokrāsot gan oranžus, gan sarkanīgus. Ja šo pulveri sajauksiet kopā ar kumelītēm, iegūsiet maisījumu, ar kura palīdzību matus padarīt daudz gaišākus. Izmantojiet hennu kā dabīgu matu krāsu – paņemiet krūzīti hennas, sajauciet to kopā ar 50 ml citronu sulas, ieklājiet iegūto krāsu matos un ietiniet tos polietilēna maisiņā vai plēvē. Ļaujiet krāsvielai iedarboties vismaz 2 – 3 stundas, pēc tam matus izmazgājiet kā ierasts.

Citronu sula

Citronu sula ir labākais veids, kā savus matus padarīt gaišākus. Ieklājiet citronu sulu matos un ļaujiet tai pilnībā izžūt – vislabāk, ja pa to laiku varat atrasties saules staros, kas uzlabos krāsas iedarbību. Lai iegūtu pēc iespējas labākus rezultātus, procedūru būs jāatkārto pāris reizes.

LASI VĒL: Trendīgākais šīs sezonas matu tonis: Grauzdēts kokoss

Riekstu čaumalas

Valriekstu čaumalas var nokrāsot jūsu matus tumši brūnā tonī, taču tā tik pat aktīvi var nokrāsot arī ādu, tādēļ lietojiet šo krāsu ar piesardzību. Šo riekstu čaumalas mazliet sasmalciniet un lieciet uz 30 minūtēm vārīties. Pirms klāsiet masu uz matiem, ļaujiet tai atdzist. Apmēram pēc stundas matus noskalojiet ar siltu ūdeni. Ja vēlaties, lai tonis būtu vēl tumšāks, procedūru varat atkārtot.

Kā jau jūs redzat, ir daudz dažādu veidu, kā krāsot matus un nenodarīt kaitējumu savai veselībai. Izmēģiniet kādu no šīm metodēm arī jūs un iesakiet to draudzenēm!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru