Saudzīga matu krāsa – vai tas maz ir iespējams? Ar šo recepti jā!

Lai gan daudziem patīk krāsot matus ar ķīmiskajiem matu krāsošanas līdzekļiem, tik pat daudzi cilvēki zina, ka tas ir ļoti kaitīgi veselībai.

LASI VĒL: Saudzīga matu krāsa – vai tas maz ir iespējams? Ar šo recepti jā!

Pētījumi ir pierādījuši, ka 65% no matu krāsām ir pilnas ar bīstamiem toksīniem un daudzos no tiem ir pat vairāk nekā 5000 citu dažādu veselībai bīstamu vielu. Tieši tādēļ iesakām pamēģināt dabīgus matu krāsošanas līdzekļus, par kuru ietekmi uz veselību nebūs jāsatraucas.

Kafija

Ja vēlaties iegūt šokolādes krāsas matus, tad kafija būs ideālākais variants. Pagatavojiet tasīti stipra espresso un ļaujiet tam atdzist. Sajauciet kopā divas glāzes visparastākā matu kondicioniera, divas ēdamkarotes kafijas biezumu, tasīti aukstas kafijas un ieklājiet šādu masku matos. Krāsu matos atstājiet aptuveni stundu, pēc norādītā laika matus kārtīgi izmazgājiet ar ūdeni un pēc tam ar šampūnu. Varat darīt arī šādi: no sākuma izmazgājiet matus, tad tajos ieklājiet svaigu kafiju, atstājiet 20 minūtes, un pēcāk izmazgājiet kafiju ārā. Lai iegūtu vēlamo toni, šo procedūru nāksies atkārtot vairākkārt, taču kafija tiešām spēj matiem sniegt ļoti jauku nokrāsu.

Tēja

Tēja nav tik pat stipra kā kafija, taču ar to iespējams nokrāsot sirmus matus. Ja vēlaties tēju izmantot kā dabīgo matu krāsu, jāņem vērā, ka tā vislabāk iedarbojas tieši uz dabīgajiem toņiem. Melnā tēja var nokrāsot sirmus matus, bet kumelīšu tēja vislabāk iedarbojas uz gaišiem vai rudiem matiem. Uz pāris ūdens tasītēm izmantojiet 3 – 5 tējas paciņas, noturiet šādi tēju vismaz stundu un pēc tam pa taisno uzklājiet uz matiem vai arī sajauciet kopā ar matu kondicionieri. Ļaujiet šai matu krāsai iedarboties vismaz stundu, pēc tam izmazgājiet to ārā no matiem.

Dažādas zālītes un augi

Daudzi augi var palīdzēt atgūt dabisko matu krāsu, ja tie ir, piemēram, zaudējuši toni vai izbalējuši. Tiem, kam ir rudi mati, var izmantot samtenes, kliņģerītes, hibiskus vai mežrožu augļus. Brunetēm noderēs rozmarīns, nātres vai salvija, kas padarīs matus tumšākus, bet kliņgerītes, kurkuma un kumelītes vislabāk iedarbosies uz gaišiem matiem. Kā šos augus izmantot matu krāsošanai? Vāriet kādu no šiem augiem vismaz 30 minūtes, pēcāk nokāsiet maisījumu un lieciet to lietā. Mēs iesakām zālīšu maisījumu matos atstāt tik ilgi, līdz tie nožūs – vislabāk, ja mati šajā laikā tiek pakļauti tiešai saules iedarbībai, protams, ja tas ir iespējams.

Pārējās receptes atradīsiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru