Samaisu malto gaļu ar āboliem…Manu pufīgo kotletīšu recepte, noslēpums visām manām draudzenēm

Paņemšu un ielikšu savā dārgumu krātuvē. Katra saimniece vismaz reizi nedēļā pasniedz ēdienus ar malto gaļu: kotletes, tefteļus, pelmeņu, sacepumus un daudz ko citu. Bet bieži vien ar to pagatavošanu rodas pārpratumi.

Piemēram, vistas maltā gaļa liekas pasausa, liellopu – pārāk cieta, bet cūkgaļas maltā gaļa jūk ārā. Lai nekas tāds nenotiktu, mēs steidzamies padalīties ar jums ar maltās gaļas pagatavošanas viltībām, kuras izmanto pavāri restorānos.

Kā gatavot ar malto gaļu

Liellopu gaļas maltā gaļa

Lai maltā gaļa no liellopa vai jaunlopa būtu pufīgāka, pievienojiet tai ābolus – uz 600 gramiem gaļas pietiek ar 1 ābolu. Ābolu sarīvējiet, un pēc tam samaisiet ar samaltu liellopa gaļu. Mīkstumam iesakām gaļu samalt divas reizes.

Bieži vien liellopu maltajai gaļai papildus pievieno taukus, speķi vai sviestu. Pēc tāda principa tiek gatavotas kotletes pazīstamajos amerikāņu burgeros. Lai pagatavotu šādu ēdienu pastāvīgi, ņemiet 200 gramus maltās gaļas, samaisiet to ar 1 ēdamkaroti sviesta, 1 ēdamkaroti dzīvnieku taukiem (cūkas vai aitas) un 2 ēdamkartoēm olīveļļas, pieberiet sāli un piparus. Malto gaļu kārtīgi samaisiet, piesātinot to ar skābekli, un cepiet kotletes, kā parasti.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru