Samaisu malto gaļu ar āboliem…Manu pufīgo kotletīšu recepte, noslēpums visām manām draudzenēm

Vistas maltā gaļa

Lai ēdiens ar vistas malto gaļu sanāktu sulīgs, sāciet pievienot tai tomātu sulu: 50 ml uz 500 gramiem gaļas. Vistas gaļa pēc garšas ir ļoti maiga, tāpēc vēlams tai pievienot garšvielas ar asumiņu un spilgti izteiktu garšu, piemēram: majorāns, karijs, rozmarīns, melnie vai sarkanie pipari.

Cūkgaļas maltā gaļa

Cūkgaļas maltā gaļa bieži izjūk, un nākas tai pievienot vairāk olas. Šajā situācijā palīgā nāks kartupelis: sarīvējiet 1 kartupeli uz rupjas rīves, pēc tam samaisiet ar 500 gramiem maltās gaļas.

Jaukta maltā gaļa

Samaisīt divu veidu maltās gaļas vienmēr ir vislabākā izvēle, lai pagatavotu kotletes. Ir jāatceras, ka daži gaļas veidi savā starpā “nedraudzējas”. Piemēram, aitas gaļu labāk izmantot tīrā veidā, cūkgaļa sader ar liellopu gaļu, bet truša gaļa sader tikai ar vistas gaļu. Pirms gatavošanas katru gaļu samaliet atsevišķi, un tikai pēc tam lielā bļodā abus gaļu veidus samaisiet.

Zivju maltā gaļa

Lai ēdieni ar zivju malto gaļu sanāktu sulīgi, sagatavei pievienojiet nedaudz citronu sulas, kas atšķaidīta ar ūdeni. Ar tādu malto gaļu sanāk izcilas kotletes, pelmeņi un pīrāgi.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru