Salāti “Tūrista brokastis” ar rīsiem. Lieliski piemēroti ziemas mēnešiem

Sastāvdaļas:

  • 1 kg gatavu tomātu
  • 0,4 – 0,5 kg saldās paprikas
  • 0,5 kg sīpolu
  • 0,5 kg burkānu
  • 1 glāze rīsu
  • 180 – 200 ml saulespuķu eļļas
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 2 – 2,5 ēdamkarotes cukura
  • 80 – 100 ml 9% galda etiķa

Šāds sastāvdaļu daudzums ir nepieciešams 4 salātu burciņu pagatavošanai, kuru tilpums ir 750 ml.

No sākuma nepieciešams nomazgāt visus dārzeņus.

Burkānus rupji sarīvē vai sagriež plānās strēmelēs. Sīpolus, papriku un tomātus labāk sagriezt kubiciņos. Ja vēlaties, varat visus dārzeņus sagriezt pusgredzenos vai jebkādā citā iemīļotākā veidā. Varat tomātus izlaist cauri gaļas maļamajai mašīnai.

Rīsus noskalojiet un pēcāk ielieciet uz 40 – 50 minūtēm aukstā ūdenī.

Lai pagatavotu tūrista brokastis ar pupiņām, varat iemērkt arī tās. Vēlams pupiņas iemērkt uz visu nakti, bet nākamajā dienā novārīt tās gatavas.

Ņemiet lielu katlu kurā ieliesiet iekšā augu eļļu.

Līdzko eļļa būs uzsilusi, lieciet tajā sīpolus un 10 – 15 minūtes sautējiet.

Sīpolam klāt lieciet sarīvētos vai šķēlēs sagrieztos burkānus, visu pārmaisiet un ļaujiet vēl 10 minūtes gatavoties.

Masai klāt liek tomātus un rīsus (var arī citus putraimus), uzlieciet virsū vāciņu un ļaujiet tam atkal sautēties.

Pēc 10 – 13 minūtēm masai klāt liek papriku. Visu nepieciešams sautēt uz nelielas uguns 35 – 40 minūtes. Lai salāti nepiedegtu, pagatavošanas procesā nemitīgi nepieciešams to apmaisīt.

Ēdiena pagatavošanas beigās tam liek klāt sāli, cukuru un etiķi. Aromātam varat klāt pievienot ķiplokus, melno piparu graudiņus, lauru lapu un citas garšvielas. Taču ņemiet vērā, ka visu jālieto ar mēru.

Burkas nepieciešams 8 – 10 minūtes sterilizēt. Tas ir svarīgi tiem, kas šos salātus gatavo ziemai un vēlas, lai gardā uzkoda nostāvētu pēc iespējas ilgāk.

Kārtīgi pārmaisīto ēdienu liek iepriekš sterilizētās burciņās un aizskrūvē ciet vākus.

Gatavās burciņas nepieciešams aplikt kājām gaisā, kamēr tās atdzisīs. Pēc pagatavošana tās nepieciešams uzglabāt vēsā un tumšā vietā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru