Salāti „Asumiņš”: obligāti saglabājiet sev tādu dārgumu!

Sastāvdaļas:

  • bulgāru pipari – 1 kg;
  • tomāti – 3 kg;
  • sīpoli – 1 kg;
  • burkāni – 1kg;
  • cukurs – 6 ēdk. ar kaudzi;
  • augu eļļa – 300 g;
  • etiķis 6% – 6 ēdk;
  • sāls – 6 ēdk bez kaudzes.

Gatavošana:

  1. Dārzeņus rūpīgi nomazgā un nosusina.
  2. Tomātus sagriež gabaliņos, sīpolus – pusapļa gredzenos.
  3. Saldos piparus un burkānus sagriež salmiņos.
  4. Dārzeņus saliek lielā katlā, pievieno sāli, cukuru, eļļu un labi samaisa. Maisījumam jāļauj pastāvēt 3-4 stundas, lai atsulojas.
  5. Sajauktās sastāvdaļas liek uz uguns, karsē, kamēr uzvārās, pievieno etiķi un pavāra vēl 3-5 minūtes.
  6. Pēc 3-5 minūšu vārīšanas salātus uzreiz sapilda sterilizētās burkās, aizskrūvē, apgriež otrādi, sasedz un atstāj līdz pilnai atdzišanai.
  7. Glabāt sagatavotos salātus ziemai vēsā vietā.
  8. Labu apetīti!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru