Šai receptei ir jau vairāki desmiti gadu, tomēr mani bērni, tāpat kā es pati bērnībā, to dievina

Šos cepumus es saucu par labākajiem pasaulē! To garša ir patiešām neparasta.

Cepumi delikatese

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze cukura
  • 3 olas
  • 5 tēj.k. ar etiķi vai citrona sulas dzēstas sodas
  • 250 gr sviests vai margarīns
  • 2,5 – 3 ēd.k. miltu

Pagatavošana:

  1. Sviestu vai margarīnu sagriezt vairākos gabalos un ļaut pastāvēt, lai kļūtu mīkstāks. Lielā bļodā sāk kult olas kopā ar cukuru (vislabāk ar mikseri), pievienot dzēstu sodu, vēlreiz sakult, pēc tam pievienot sviestu vai margarīnu, pēc iespējas smalkāk to izmīcīt, pēc tam atkal visu sakult līdz viendabīgai konsistencei! Var sākt pa drusciņai pievienot miltus.
  2. Miltus pievienojam tikmēr, kamēr ar mikseri ir ērti masu kult, kad mīkla kļuvusi par biezu, turpinām maisīt ar karoti. Kad ar karoti arī jau kļūst par grūtu maisīt, ieberam mīklā atlikušo daļu miltu (pavisam nedaudz atstājam maliņā, pievienosim pēc nepieciešamības) un turpinām mīcīt mīklu ar rokām.
  3. Mīklai nav jābūt elastīgai! Tai jābūt mīkstai, tomēr tā nevar lipt pie rokām. Ja nu tā līp, tad pievienojiet vēl nedaudz miltu no atliktajiem, izmaisiet, drīz tā kļūs tāda pati kā bildē.
  4. Gatavu mīklu ir jānosedz ar pārtikas plēvi un jāliek ledusskapī. Ieslēdzam cepeškrāsni un uzsildām līdz 200 grādiem. Sagatavojam gaļasmašīnu. Cepamo plāti nokaisām ar miltiem vai arī noklājam ar cepamo papīru, no ledusskapja izņemam mīklu, nogriežam aptuveni ceturto daļu, pārējo atliekam atpakaļ ledusskapī.
  5. Mīklu sarullējam kā desu un laižam cauri gaļasmašīnai. Kad mīkla sāk nākt laukā, gaidām, kad tā iznāks aptuveni 5-7 cm garumā un tad ar roku to nedaudz piepaceļam, nogriežam.

Tādā veidā tiek iegūtu pareiza zieda forma.

  1. Liekam to uz pannas. Lai arī nākamais zieds sanāktu skaists, tad gaļasmašīnas restīte ir jāiztīra no mīklas atlikumiem. Kad mīkla iet uz galu, atkal pievienojam gabalu no ledusskapja un turpinām.

 

Centieties visu darīt ātri, lai mīkla nesāk kust un zaudēt formu. Kad panna ir pilna, tad liekat to cepeškrāsnī un pieskatām to! Cepumi gatavojās aptuveni 35-40 minūtes. Atdzisušus cepumus var nobērt ar pūdercukuru.

Padalies ar draugiem!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru