Puisis sajauca «Fairy», «Coca-Cola» un mutes dobuma skalošanas līdzekli un izlēja to uz mauriņa…Tas, kas notika, ir īsts brīnums!

Trauku mazgāšanas līdzeklis ir ierasta sadzīves ķīmija, kas atrodas gandrīz katrā virtuvē. Mēs to izmantojam lai nomazgātu katliņus un šķīvjus, un pat nenojaušam, ka šim līdzeklim ir daudz plašāks izmantošanas spektrs.

Mēs esam apkopojuši neparastus un ļoti noderīgus padomus trauku mazgāšanas līdzekļa lietošanai, kas noderēs, gan dzīvokļa, gan arī privātmājas uzkopšanā. Papildini savas sadzīves ķīmijas arsenālu un ķeries pie lietas!

LASI VĒL: Neliels padoms: Saimnieces, bez vilcināšanās, lejiet ārā ananāsu sulu!

Tīrīšanas līdzekļu īpašības

Zālājs


Tev būs nepieciešama kanniņa, kuras apjoms ir no 38 līdz 76 litriem. Samaisi tajā 400 ml ar Coca-cola Light, 1 glāzi kukurūzas cietsa, ½ glāzes cukura, ½ glāzes ūdens un ½ glāzes tīrīšanas līdzekļa. Atšķaidi iegūto masu ar ūdeni. Droši iepildi kanniņu līdz augšai – sastāvs sanāk koncentrēts. Ar šādu maisījumu laisti savu zālāju. Zāle kļūs zaļāka jau pēc nedēļas!

Nosprostojumi


Ja pēkšņi ir aizdambējies tualetes pods, bet negribas un nav arī laika saukt santehniķi, tad palīdzēs trauku mazgāšanas līdzeklis! Ielej podā 1 glāzi tīrīšanas līdzekļa, pagaidi 10 minūtes un ielej podā karstu ūdeni. Aizdambējums pazudīs, kā nebijis!

Mati


Diemžēl matu krāsošana ne vienmēr izdodas veiksmīga. Lai ātrāk atgrieztu matiem normālu izskatu, pievieno šampūna pudelītei pāris pilienus ar trauku mazgāšanas līdzekli un katru dienu ar šo sastāvu izskalo galvu. Pēc nedēļas neveiksmīgais tonis kļūs gaišāks un kļūs dabiskāks.

Blenderis


Cik gan grūti mēdz būt notīrīt un nomazgāt stacionāro blenderi no tajā iestrēgušajām sīkajām produktu daļiņām! Vienkāršo sev šo uzdevumu. Ielej blenderī maisījumu no silta ūdens un tīrīšanas līdzekļa. Ieslēdz blenderi uz vidējo ātrumu. Ziepju šķīdums atmazgās un nodezinficēs blendera kausu.

Skudras


Tiec vaļā no nelūgtajiem viesiem no kukaiņu valstības ar šī vienkāršā trika palīdzību. Samaisi vienādās proporcijās mazgāšanas līdzekli un etiķi, ielej pudelītē ar pulverizatoru un izsmidzini uz skudru taciņām. Pēc pāris minūtēm skudras pazudīs bez pēdām!

Nezāles


Visiem mums ierastās nezāles var būt neticami kaitīgas, bet ravēt tās ar rokām – tas tik ir darbiņš! Paar laimi, ir nekaitīga alternatīva. Samaisi 1 ēdamkaroti mazgāšanas līdzekli un 400 ml baltvīna. Aplej ar šo maisījumu visus caurumus un plaisas, no kurām aug nezāles. Tie sāks dzeltēt un nokaltīs, bet jaunas nezāles neaugs.

Traipi


Trauku mazgāšanas līdzeklis labāk par jebkuru pulveru atbrīvos no seniem traipiem. Uzpilini nelielu daudzumu līdzekļa uz traipu, paturi pāris minūtes, un pēc tam mazgā parastajā režīmā.

LASI VĒL: Pāris padomi par to, kā uzturēt kārtību mašīnā, neizmantojot sadzīves ķīmijas

Ziepju burbuļi


Lai dažādotu bērnu ikdienu, samaisi trauciņā ūdeni un mazgāšanas līdzekli attiecībā 2 : 1. Kārtīgi samaisi un paņem dažus salmiņus. Un jautrība var sākties!

Šampūns suņiem


Brīnišķīga alternatīva dārgajiem veikalu šampūniem. Silta vanna ar mazgāšanas līdzekli nomazgās ne tikai taukus un putekļus, bet arī baktērijas no tava mājas mīluļa spalvas.

Kā redzi, trauku mazgāšanas līdzeklim pielietojumi ir ne mazums. Pērkot pievērs uzmanību ekoloģiski tīrajiem organiskajiem līdzekļiem bez kaitīgās ķīmijas, sulfātiem un fosfātiem. Tie nekaitē tavam organismam un ir droši gan tev, gan taviem tuvajiem, un arī apkārtējai videi. Sargi sevi un savu planētu!

Avots: zacep.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru